Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zelts arī ripas spēlē

Latvijas jaunie hokejisti triumfē 3 x 3 turnīrā ziemas olimpiādē.

Apliecināja favorītu statusu. Latvijas U16 vecuma hokejisti Dienvidkorejā notiekošajās jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja pirmo vietu, spēlē par zelta medaļām ar 10:3 sagraujot Dānijas vienaudžus. Latvijai tā ir jau sestā godalga pasaules jaunatnes olimpiādē. Neoficiālajā komandu vērtējumā Latvija ieņem 9. vietu.

Bijušo valstsvienības spēlētāju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta vadītā Latvijas 3 x 3 jauniešu izlase Gangvonā uzvarēja visās deviņās spēlēs. Apļa turnīru Latvijas U16 izlase beidza ar septiņās spēlēs iekrātu kopējo vārtu starpību 119:31. Pusfinālā Latvijas jaunieši neatstāja cerības Kazahstānas jaunajiem hokejistiem, uzvarot ar 19:6. Augsta rezultativitāte bija vērojama visa turnīra garumā. "Mums bija komandas rokraksts, pie kura pieturējāmies, spēlējām godīgu spēli, spēlējām uzbrūkošu hokeju," pēc zelta medaļu iegūšanas Latvijas Hokeja federācijas mājaslapā citēts Dārziņš. "Turnīrā iemetām visvairāk un arī ielaidām vismazāk. Pretinieki bija līmenī. Austriešiem bija puikas no Zalcburgas akadēmijas, kazahiem – Barys skolas spējīgākie čaļi, arī ASV spēlējošie, prieks, ka pratām spīdēt šādā kompānijā. Paveicām tiešām labu darbu."

Latvijas izlasē komandas kapteinis un Mogo/LSPA pieaugušo komandā Latvijas Optibet līgā spēlējošais Olivers Mūrnieks bija rezultatīvākais ar 34 iemestajām ripām. Divus vārtus Mūrnieks un Martins Klaucāns guva finālmačā. Klaucānam turnīra garumā otrs lielākais pienesums ar 25 gūtajiem vārtiem. Trīs pret trīs hokeja turnīrs šādās sacensībās norisinās pirmo reizi. Līdz ar to Latvija kļuvusi par visu laiku pirmo jaunatnes olimpiādes čempioni 3 x 3 hokejā. Sestdien sāksies klasiskais hokeja turnīrs, kurā spēkosies ripas spēles lielvalstis Kanāda, ASV, Somija, Čehija un Slovākija, kā arī mājinieku Dienvidkorejas izlase. Pēc pēdējo divu gadu pasaules U18 čempionāta rezultātiem tika noteiktas komandas galvenajam hokeja turnīram.

Pasaules jaunatnes olimpiāde ilgs līdz 1. februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi