Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zembergs: Dinamo vienas ripas sindroms

Nedaudz pietrūka - jau kuro reizi šosezon jāsaka par Rīgas Dinamo. KHL čempionātā rīdzinieki savā laukumā zaudēja Ņižņijnovgorodas Torpedo ar 3:4 un Mitišču Atlant ar 4:5. Tas bija trešais klupiens pēc kārtas ar vienas ripas deficītu. Pirms tam ar 1:2 tika zaudēts Sanktpēterburgas SKA. Nākamā spēle otrdien Arēnā Rīga ar Jaroslavļas Lokomotiv.

Visas sezonas laikā novērotās tendences turpinājās arī pagājušās nedēļas nogalē. Īslaicīgs kritums sniegumā, kam par pamatu ir uzmanības vai disciplīnas trūkums, neļauj uzvarēt spēles, kurās pretinieks ir no tās pašas «svara kategorijas». Rīdzinieki divas reizes zaudēja komandām, kas ir nedaudz augstāk turnīra tabulā, taču arī ārpus play-off zonas.

Abas spēles gan nevar likt vienā maisā. Pret Torpedo bija saturīgs sniegums, turpretim svētdien jāpiekrīt komandas kapteiņa Mārtiņa Karsuma teiktajam, ka mūsējie spēlējuši kā amatieri. Nevajadzīga iniciatīvas uzņemšanās ar ripas zaudēšanu uz pretinieku zilās līnijas deva Atlant komandai tik lielu handikapu, ka trešajā periodā neizdevās to sadeldēt. Arī komandas galvenā trenera Arta Ābola pēcspēles komentāri krasi atšķīrās. Pēc zaudējuma Torpedo Ābols uzteica komandu par parādīto sniegumu un beigās izmeta sakramentālo frāzi: «viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus». Pēc piekāpšanās Atlant jau bija cits meldiņš. «Labi spēlējām vien pēdējās desmit minūtes. Šai komandai vienmēr svarīgs bijis emocionālais faktors, bet gadījumā, ja tā kaut kur pietrūkst un nav kārtīga cīņasspara, pretnostatīt kaut ko sāncenšiem ir ļoti grūti. Tas bija redzams pirmajās divās trešdaļās, kad viss bija pa tukšo, jo bijām zaudējuši iepriekšējos divos mačos. Mums nav burvju nūjiņas, kas dotu nepieciešamās emocijas. Tās parādījās pēc otrajiem gūtajiem vārtiem, bet pirmās divas trešdaļas un tajās pieļautās kļūdas bija katastrofālas.»

Šķiet, ka komanda jau ir apzinājusies, ka Gagarina kausa vilciens šosezon ir aiztraucies nenotveramā attālumā. Tomēr motivācijai censties vajadzētu būt, ja, protams, ir doma arī nākamsezon spēlēt Rīgas Dinamo. No leģionāru pulka pēdējā spēļu ciklā plusus pelna Pols Šekura, kurš pamatoti pirmajā maiņā ir izkonkurējis Džeimiju Džonsonu. Maiņa: Indrašis - Šekura - Karsums spēlē rezultatīvi, un pret viņiem pretenziju ir vismazāk. No pārējiem ārzemniekiem gribētos lielāku atdevi un pienesumu komandas kopējā katlā. Muļķīgi noraidījumi un pavirša spēle aizsardzībā raksturīga ir Džonsonam. Aktīvs nav arī Aleksandrs Žirū, taču viņš vismaz izmanto savas izdevības. Trešā partnera meklējumi turpinās Andra Džeriņa trijniekā. Kopā ar Džeriņu un Gintu Meiju bija iespēlējies Aleksandrs Ņiživijs, bet viņš jau ir pārcēlies uz Prāgas Lev. Vairākas iespējas tika dotas Elvijam Biezajam, taču viņš pagaidām vairāk ir spēles jaucējs, nevis veidotājs, savukārt Vitālijs Pavlovs tomēr ērtāk jūtas centra uzbrucēja postenī. Domājot par nākamo sezonu, šai maiņā varbūt derētu uzbrucējs ar labo nūjas tvērienu, piemēram, Somijā spēlējošais Roberts Jekimovs.

Māris Jučers vārtos šosezon nespēj sataustīt uzvaras garšu. Ābols neizslēdz iespēju, ka līdz sezonas beigām iespēja sevi pierādīt tiks dota jaunajam Kristeram Gudļevskim, bet vienmēr viņu mačiem nevar pieteikt, jo bieži vārtsargs aizņemts Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā HK Rīga.

Rīdziniekiem šosezon KHL čempionātā vēl atlikušas septiņas spēles. Otrdien mājās ar Lokomotiv, pēc tam sekos triju spēļu tālais izbraukums pa maršrutu: Habarovska-Novokuzņecka-Novosibirska. Tad būs izlašu starptautiskais pārtraukums, kam sekos trīs mājas spēles ar Lev, CSKA un Slovan.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi