Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zembergs: Darām kā NHL

Kāpēc tieši Cīrihe, un kāpēc vispār Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vadībai vajadzēja rīkot viesizrādes jeb, kā paši angliski nodēvējuši, World Games Eiropas biznesa un kultūras centrā Šveicē? Jautājums, kas interesē daudzus un uz kuru oficiālās personas vienbalsīgi atbild ar līgas popularizēšanas nolūku Eiropā.

Gan jau ir mērķis ievilkt kādu Šveices klubu līgā – pirmais, kas iešaujas prātā lielai daļai KHL notikumu līdzsekotāju, kas netic popularizācijas teorijai. Ja reiz KHL klubs ir Somijā, Slovākijā un pat Ķīnā, tad kāpēc lai nebūtu Šveicē? Ambīciju slieksnis krieviem patiešām ir septiņu pēdu augstumā, taču šajā gadījumā, šķiet, arī viņi saprot, ka iecirst ķīli tradīcijām bagātajā un sekmīgi funkcionējošajā Šveices līgā patlaban nav iespējams. To apzinās arī KHL prezidents Dmitrijs Černišenko, kurš, tiekoties ar mediju pārstāvjiem Cīrihē, nekonkretizējot norādīja citu valstu virzienu. "Jaunu dalībnieku piesaistīšanai jābūt abpusējai piekrišanai no federācijas, kurā bāzējas komanda, un līgas. Šveice nav to valstu vidū, kur tuvākajā laikā iespējama KHL ekspansija. Ir citas valstis, ar kuru hokeja dzīves vadītājiem sarunās esam tikuši tālāk uz priekšu."

KHL zīmola iespiešanas ideja Eiropā būtu atbalstāma, taču maz ticams, ka pēc divām KHL spēlēm televīzijas auditorija līgai Šveicē būtiski palielināsies. NHL tiešraides ir naktī, KHL savukārt labvēlīgākā laikā – vakarā –, un Šveicē jau ir TV kanāls, kas rāda KHL spēles, – nevar nepiekrist šim argumentam, taču arī "dīvāna" hokeja līdzjutēji, visticamāk, priekšroku dos Šveices līgai. Iespēju klātienē apmeklēt Dinamo un SKA spēli, pēc ieraksta protokolā, izmantoja 4178 hokeja līdzjutēji. Pārlaižot skatu tribīnēm, centrālie sektori bija aizpildīti, un, atklāti sakot, skatītāju varēja būt arī mazāk. Kāpēc lai šveicieši nāktu skatīties komandas, kas viņiem ir svešas? Augustā Rīgā, kad Latvijas Dzelzceļa kausā Šveices klubs Davos spēlēja ar Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars un Minskas Dinamo, tribīnēs taču bija tikai pārsimts interesentu.

Ar medijiem tikās arī SKA kluba viceprezidents Romāns Rotenbergs. Pavilcis popularizācijas stīgu kā sarīkošanas ieganstu, Rotenbergs norādīja uz NHL piemēru. Eiropā regulārā čempionāta spēles ir aizvadījuši NHL klubi, un kāpēc lai to nedarītu arī KHL? Zinot, ka KHL itin bieži pielieto copy paste no NHL parauga, tad iešana pa pēdām pasaules spēcīgākajai līgai, šķiet, ticamākais pamatojums KHL viesizrāžu sarīkošanai Cīrihē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi