Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zembergs: Gaidīt jaunus miljonārus nav pamata

Kad no Rīgas uz turīgākiem KHL klubiem pārcēlās virkne Latvijas spēlētāju, parakstot dāsnus līgumus, Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicās, ka Rīga ražojot miljonārus. Nebija jau melots, jo Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts un pēcāk arī Miks Indrašis ar labu sniegumu Dinamo ieguva KHL spēcīgāko klubu ievērību. Ne jau tikai komandas pieticīgais šīs sezonas sniegums ir par iemeslu pesimistiskajam pieņēmumam, ka tuvākajā nākotnē iepriekšminētajiem spēlētājiem sekotāju nebūs.

Galvenā trenera un komandas ģenerālmenedžera Ģirta Ankipāna taktiskajās shēmās labāk iederas augumā raženi spēlētāji, kuri vairāk piemēroti spēka spēlei un melnā darba veikšanai. Reti ir tie gadījumi, kad spēlētāji, kuri jauniešu un junioru vecumā nav bijuši rezultatīvi, pirmā plāna lomas sāk spēlēt pieaugušo hokejā. Tāpēc, sastāvā iekļaujot darbarūķus, ir maza varbūtība, ka nākotnē šie spēlētāji kļūs par komandas līderiem un viņus ievēros KHL turīgākie klubi.

"Dinamo vajadzētu aiziet pamācīties no HK Rīga, kā ir jāspēlē," pēc viena no zaudējumiem Arēnā Rīga sacīja ilggadējs hokeja notikumu līdzsekotājs, kurš pats spēlē hokeju. Jauno hokejistu spēle esot daudz skatāmāka. Jāatzīst, ka Rīgas Dinamo šosezon ne tikai nobāzējās turnīra tabulas lejasgalā, bet arī spēlēja vienveidīgi bez skaistām izspēlēm vai spilgtām individuālām darbībām. Nebija arī spēlētāju, kuru dēļ būtu vērts iet uz arēnu.

Ja gribam sagaidīt nākamos miljonārus, komandas komplektēšanas principi būtu ievērojami jāmaina. Visticamāk, pirmajā gadā arī nebūtu progresa, taču vismaz pavērtos cerība uzlabojumus sagaidīt nākotnē. 

Top komentāri

FANS
F
Dinamo algu budžets ir mazākais KHL- 3,6 miljoni. Nākamā vieta - 4,9 miljoni.Tātad arī vieta attiecīga - priekšpēdējā. Ja grib augstāku vietu, Savickim jāmeklē nauda, ar ko algot labākus spēlētājus. Ja neatrod, nav ko māžoties KHL. Vai arī lai spēlē tikai vietējie puiši un aug. Zemāk jau kā tagad tā pat nenokritīs.
reps
r
ankipanki taktiskās shēmas.... viņš jau sen ir sapinies savā neesošajā meistarībā
jānis
j
Nu, nu. Te ir tik daudz to ekspertu....Teikšu vienu, ja grib puiši spēlēt labu hokeju, tad ir jātrenējas......utt., katru dienu. Un nevar, puiši, atrunāties, šodien pietrūka koncentrācijas! Ja nav koncentrācijas, tad ej strādāt uz cepumu fabriku, tas arī viss.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi