Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zembergs: Jau ir labāk, nekā gaidīts

Nevajag izdarīt tālejošus secinājumus pēc pārbaudes spēļu rezultātiem – tas vēlreiz sevi apliecinājis Latvijas hokeja izlases kontekstā. Pasaules čempionātā gan vēl jāaizvada divas spēles grupu turnīrā, taču jau tagad var teikt, ka sniegums ir labāks, nekā to varēja paredzēt.

Ieilgusī vienpadsmit pārbaudes spēļu zaudējumu sērija nudien nerosināja optimismu un vairāk par skaitļiem uz tablo uztrauca blāvais sniegums. Kas tad būtiski ir mainījies? Pieredzējušais Vācijas hokeja apskatnieks Antons Valdmans, kurš hokeja drēbi pārzina pa visām vīlēm, savas zemes komandai jau ir atvēlējis 13. vietu. Ņemot vērā, ka vācieši svētdien vakarā spēlēja ar Somiju un vēl būs jāspēlē ar Kanādu, kritiens no olimpisko spēļu otrā pakāpiena uz pasaules čempionāta A grupas lejasgalu ir ļoti iespējams. "Es jau pirms čempionāta teicu, ka ar šiem vārtsargiem nekas labs nav gaidāms," pēdējā postenī Valdmans saskata neveiksmes cēloni.

Latvijai viss ir pretēji. Vārtsargs Elvis Merzļikins pirmo spēli šogad izlasē aizvadīja jau Herningā un ar viņa iekļaušanos komandā nevar nepamanīt, ka pārējiem ir palielinājusies azarta dzirksts. Jo visi jūt, ka ar Elvi vārtos var sastrādāt lielas lietas. Turklāt savos 24 gados Merzļikins jau ir komandas līderis, kurš atrod īsto pieeju, lai labums būtu visai komandai. Spēlē ar ASV neveikli savā zonā ripu pazaudēja debitants Kristiāns Rubīns, un pēc spēles apturēšanas Elvis pārmetumu vietā steidza jauno aizsargu mierināt.

Pārmaiņas ir notikušas arī priekšējā līnijā, jo pārbaudes spēlēs bija viena vai divas iemestas ripas, vai komanda vispār palika uz nulles. Čempionāta atklājums ir Rūdolfs Balcers, taču gribētos uzteikt arī viņa partnerus Ronaldu Ķēniņu un Rodrigo Ābolu. Maiņas motors ar apbrīnojami labo fizisko kondīciju ir Ķēniņš, savukārt Ābols vieš cerības, ka akūti svarīgajā centra uzbrucēja postenī nākotne nav nemaz tik bezcerīga.

Galīgajam vērtējumam laiks gan vēl nav pienācis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi