Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zembergs: Pagaidām mieramika

Mierīgs, nosvērts, tolerants snieguma izvērtēšanā un nebaidās atdot vadības grožus tiem, kuri pagaidām spēles laukumu pārredz labāk, tāds ir pirmais iespaids par Latvijas hokeja izlases galveno treneri Tedu Nolanu.

Ziemeļamerikas speciālista debija pie izlases stūres pamatoti tika gaidīta ar sakāpinātu interesi, lai gan šī nav pirmā reize, kad Latvijas valstsvienību vada ārvalstu treneris. No 2001. līdz 2004. gadam izlasi stūrēja zviedrs Kurts Lindstrēms. Kā būs ar Nolanu, visiem ir uz mēles jau no pagājušā gada augusta. Pēc viena aizvadīta turnīra gan grūti spriest, jo īpaši tāpēc, ka izlase bija patālu no optimālā sastāva. Tomēr kaut kādas vadlīnijas ieskicējas.

Pirmkārt, simpatizē jaunā trenera nosvērtība. Latvijas izlases kontekstā vēsām galvām uz soliņa allaž bijusi būtiska loma. Tāpat uzteicama trenera prasme pie pirmās neveiksmes nemest kritikas akmeņus spēlētāju virzienā, jo Latvijas hokeja nervs allaž bijis ļoti jūtīgs.

Otrkārt, NHL klubu vadījušais treneris nav stūrgalvīgs koncepcijas bīdītājs. Debijā viņš saprātīgi pagāja maliņā, ļaujot spēli vadīt palīgiem. Ja var ticēt spēlētāju teiktajam, tad Nolans jau pēc pirmās spēles izdarīja korekcijas taktiskajā risinājumā.

Treškārt, ir cerība, ka netiks noslāpētas katra indivīda pozitīvās iezīmes. Treneris runā par to, ka Ziemeļamerikas hokeja manierē vairāk jāizdara metieni pa vārtiem, bet tajā pašā laikā atbalsta gudru spēli ar ripas pieturēšanu. Laba ziņa Sašam Ņiživijam, ja viņš izšķirsies par vēl vienu pavasari hokeja izlasē.

Aprīlī situācija var arī mainīties, taču pagaidām izskatās, ka 2012. gada izlases modelī svarīgu lomu spēlēs Nolana palīgi Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Atšķirībā no Lindstrēma laikiem varētu sarukt Māra Baldonieka ietekme. Pirmajā reizē sastāva komplektēšanā bija arī viens slīcināms kucēns. Latvijas hokejā tā laikam vēl nebija gadījies, ka uz pārbaudes turnīru no ārzemēm izsauc spēlētāju un pēc viena treniņa aizsūta atpakaļ. Runa ir par Albertu Iliško, kurš atbrauca no Zviedrijas. Šis gadījums norāda arī uz to, ka Nolanam varētu nebūt galavārds visu lēmumu pieņemšanā, un tas nudien nebūtu labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi