Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ātruma cilts: latviete ar suņu pajūgu aiz polārā loka pieveic 600 kilometru

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots devies uz Limbažu pusi, lai satiktu mušeri jeb suņu pajūgu vadītāju Sanitu Vīksni pēc finiša Norvēģijas prestižākajās kamanu suņu sacensībās.

Sanita savu pirmo četrkājaino draugu atnesusi mājās pusaudžu gados un mēģinājusi to arī iejūgt kamanās. No tā laika suņi ir viņas hobijs un būtiska daļa dzīves – šodien Sanitas saimē ir 21 suns, no tiem astoņi Aļaskas malamuti kopā ar viņu izgāja uz starta sacensībās Norvēģijas ziemeļos. Latvijas pajūgs mērojis iesācēju distanci – viņi piecās dienās un divās stundās pieveikuši 600 kilometru, kas bijis pa spēkam vēl 33 komandām, bet 35 izstājušās. 

Suņu pajūgu sacensībās svarīgākais ir vadītājs, un viņam jābūt pašpietiekamam. Pati Sanita īsās miega stundas pavadījusi teltī, bet suņiem jumts virs galvas nav nepieciešams, viņi vislabprātāk guļ sniegā. Komandai sekojis arī handleru treileris ar veterinārārstu, lai rūpētos par dzīvniekiem. Katrs četrkājainais Sanitas komandas biedrs sacensību laikā apēdis ap diviem kilogramiem gaļas dienā, viens pat pamanījies pieņemties svarā, neskatoties uz slodzi. 

Paulam ir iespēja kārtīgi izpētīt Sanitas Austrijā ražotās Danler ragavas, kas ir viens no neparastākajiem Ātruma ciltī redzētajiem braucamrīkiem. Sanita smej, ka kamanas maksā vairāk nekā ģimenes māja, tajās iespējams gulēt, kā arī līdzi paņemt visu sacensību gaitā nepieciešamo obligāto ekipējumu. 

Pēc finiša Sanita Vīksne saņēmusi akmens diplomu, kas liecina, ka tagad citi mušeri viņu ņem par pilnu un aicina jau nākamgad doties 1200 kilometru distancē. Vai tas piepildīsies un vai redzēsim Latvijas pārstāvjus starp profesionāļiem, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā! 

Raidījumā Ātruma cilts Pauls Timrots un komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma LMT Viedtelevīzijā un internetā. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi