Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātruma Cilts video: 2018. gada notikumu un personību tops

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šī gada noslēdzošo Ātruma cilts sēriju. Gaidot 2019. gadu, raidījuma vadītāji Pauls Timrots, Ilmārs Līkums un Artūrs Virbulis sanākuši kopā, lai atskatītos uz jaudīgākajiem notikumiem auto, moto un trakulīgu piedzīvojumu pasaulē.

2018 gads bijis notikumiem bagāts – Pauls, Ilmārs un Artūrs sagatavojuši katrs savu favorītu sarakstu nominācijās "Gada piedzīvojums", "Gada personība", "Dzīvesstils", "Gada izaicinājums" un "Gada braucamais". Raidījuma gaitā noskaidros, kuri no izvirzītajiem nominantiem pelnījuši nokļūt Ātruma cilts 2018. gada izlasē.

Nominācijai "Gada piedzīvojums" Ātruma cilts komanda izvirzījusi latviešu panākumus grūtākajās hard enduro sacensībās "Red Bull Romaniacs", velobraucienu Zilupe-Rīga, Mārtiņa Sila ceļojumu ar motociklu no Austrālijas uz Rīgu, Kārļa Bardeļa laivu braucienu pa Kluso okeānu no Peru uz Austrāliju, "Youngtimer Cars & Coffee" pasākumu un moto entuziasta Jāņa Trauberga braucienu pa bīstamo Vidusāziju kopā ar domubiedriem. Nominantu vidū ir arī Ātruma cilts "bitkoins" jeb 1000 EUR vērtais metinātais "KIA" un Ilmāra Līkuma pirmie soļi strītbaikfrīstailā.

Uz "Gada personības" titulu pretendē Vladislavs Šlēgelmilhs un viņa ieguldījums "333" trasē, auto mehāniķis Mārtiņš Zūlis, kurš aizgāja no rallijkrosa, lai pievērstos rallija pasaulei, Matiasa Ekstrēma komandas preses sekretārs Viesturs Kundziņš, lidotājs un Toma Krūza "lidošanas skolotājs" Toms Ivāns, Mairis Levans, "Vaidavas kausa" izcīņas motokrosā organizators jau 45 gadu garumā un Latvijas čempions autosportā Andris Daugaviņš, kurš var lepoties ar lieliskiem panākumiem filmā "Kriminālās ekselences fonds".

Nominācijai "Dzīvesstils" izvirzīts leģendu auto braucējs Garijs Rožkalns, izaicinājumu meklētājs Mārtiņš Aleksandrovičs, Haralds Šlēgelmilhs, kurš, spriežot pēc sociālajiem tīkliem, uzsācis aktīvi ceļot, MTB entuziasts Kaspars Garda, velomens Krišjānis Jansons-Ratiniks, pasaules apceļotājs motocikla mugurā Mārtiņš Sils un laivotājs, aizrautīgs atkritumu šķirotājs Kārlis Bardelis.

Uz "Gada izaicinājuma" titulu pretendē vairāki Ātrumja cilts trakulīgie eksperimenti. To vidū izaicinājums ""Kurbada" hokejists uz slidām vai Šlēgelmilhs ar kartingu", rallijkrosa pilota Reiņa Nitiša un driftera Kristiāna Burkova ātruma sacīkstes, krosa motocikla un bagija sacensības uz ātrumu, kā arī komiskā aktiera Jāņa Skuteļa improvizētā bēgšana ar žiguli no policijas. 

Kārtīgas "benzīngalvas" nevar iztikt arī bez nominācijas "Gada braucamais", kurai izvirzīta metinātā "KIA", Latvijas elektrokartingu čempionāta dalībnieku braucamie, jaunais "Suzuki Jimny", Latvijas autosporta karaliene "Evo 9" jeb "Mitshubishi Lancer Evolution IX", motocikli "Triumph Street Twin" un "Ducati Scrambler" un FIA Eiropas autokrosa čempionāta braucēja Tafani bagijs, kas apmeta vairākus dramatiskus kūleņus.

Paula, Ilmāra un Artūra viedokļi par izvirzītajiem nominantiem dalīsies. Kuri no pretendentiem saņems Ātruma cilts titulus šogad, noskaidrosim jaunākajā raidījuma sērijā.

Ātruma cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi