Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts video: spēkrats ar itāļu kaislību – Baltijā vienīgais Alfa Romeo Montreal

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījumā rubrika Bez ABS, kur viesojas viens no itāļu autobūves skaistākajiem modeļiem, Latvijā un Baltijā vienīgais Alfa Romeo Montreal.

Spēkrata saimnieks Egils Simanovskis to pirmo reizi pamanīja Alfa Romeo saietā Anglijā, kur nonāca nejaušības dēļ. Unikālais auto iekaroja viņa sirdi un vienu no tā modeļiem Egils atveda uz dzimteni. Pirmie šī auto modeļi ražoti no 1970. gada, bet pasaules automīļu uzmanību Alfa Romeo Montreal piesaistīja jau iepriekš, kad itāļi to ar lepnumu atrādīja Pasaules tirdzniecības izstādē Expo 67, Monreālā.

No itāļiem varam mācīties, kā dzīvot ar stilu un kaislību, secina Pauls Timrots izbraukuma laikā. Alfa Romeo Montreal ir dizaina pērle, sākot no unikāla spidometra, kura rādītāji jāreizina ar 10, līdz gofrētajam jumtam. Skaistās Alfas gaitas īpašības ir labākas, nekā varētu gaidīt – auto iet līdzeni un tam ir mūsdienīga svara un jaudas proporcija, 200 zirgspēki pie svara nedaudz virs tonnas. Alfa Romeo Montreal nav daudz ekstru, bet braukšanai pietiek ar sešiem slēdžiem un bremžu pastiprinātāju.

Ir arī skaidrs, ka šis nav ikdienas auto, jo tā degvielas patēriņš ir 17 litri uz 100 km, kas arī pielika punktu šo modeļu ražošanai 70. gadu degvielas krīzes laikā. Līdz 1976. gadam kopumā saražoti ap 4000 šī modeļa automobiļu, bet šobrīd no tiem varētu būt saglabājušies tikai puse, tāpēc Latvijā un tuvāko 500 kilometru rādiusā šis ir unikāls spēkrats.

Egils ir pārliecināts, ka šis ir auto ar savu dvēseli, tāpēc iespēju robežās cenšas to saglabāt tuvu oriģinālam. Kā šādu retumu vispār iespējams restaurēt un kādas pārmaiņas tam vēl priekšā, uzzināsim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi