Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ātruma cilts video: zaparožecu sacensību leģenda Kuļikovskis būvē ātrumkārbas pasaules autosportistiem

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma viesis ir 90. gadu zaparožecu sacensību leģenda Ivars Kuļikovskis, kurš arī šodien palīdz Latvijas un pasaules autosportistiem sasniegt labākos rezultātus ar individuāli būvētām detaļām.

Ivars Kuļikovskis savas autosporta gaitas sācis padomju laikā kartingā, bet plašāk viņu pazīst no pagājušā gadsimta zaparožecu sacensībām, kur Ivars uzrādījis labākos rezultātus ar pašbūvētiem un uzlabotiem auto. Toreiz pie detaļām tikt nebija tik viegli, bet jau tad Ivaram izdevās uzbūvēt divreiz niknāku zapiņu, kam standarta 40 zirgspēku vietā bija 95.

Pēc Padomju Savienības beigām Ivars iesaistījies autokrosā, kur sākumā paļāvies uz rūpnīcas uzstādījumiem, bet vēlāk pievērsies amortizatoru regulēšanai un 2005. gadā kļuvis par "Reiger" amortizatoru oficiālo pārstāvi Baltijas valstīs.

Skatītājiem būs iespēja ielūkoties Ivara darbnīcā jeb autosporta fabrikā, kur uz unikāliem darbagaldiem top ātrumkārbas, kas dragreisā spēj pat 1000 zirgspēkus izturēt, pusasis, reduktori, amortizatori  un citas individuāli izstrādātas detaļas, ko veikalā nevarēs nopirkt. Kā izrādās, pasaule ir maza un autosportā kvalitāte un unikāli risinājumi ir panākumu atslēga – Ivara darbnīcā radītos risinājumus izmanto sportisti visā Baltijā, Somijā, Grieķijā un pat ASV, Sanfrancisko.

Darbnīcā top arī bagiji, ar ko sacensībās startē Ivara dēli, savukārt trešā Kuļikovsku paaudze ir iesaistījusies kartingā. Kas ir tas dzinulis, kas liek saglabāt interesi par autosportu un cik zinoši tehniskajās lietās ir sportisti, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi