Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baumanis un Nitišs PČ Latvijas posmā ar ļoti labām cerībām uz vietu finālā

Nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisināsies pasaules čempionāta rallijkrosā priekšpēdējais posms, kurā Latvijas sportisti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs cīnīsies par augstām vietām. Sporta totalizators Betsafe abiem Latvijas sportistiem paredz tikšanu pusfinālā, un Baumanis tiek pieskaitīts visa posma favorītiem.

Pasaules čempionātā rallijkrosā šosezon paredzēti desmit posmi, un Latvijas posms būs devītais. Pēc tam sezonas noslēgums paredzēts Dienvidāfrikas Republikā, un tas norisināsies pēc diviem mēnešiem. Latvijā būs iespēja izbaudīt augstākā līmeņa rallijkrosu, kurā jau atkal sagaidāma milzīga intriga.

Jānis Baumanis sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, un viņa pozīcijas ir visai stabilas – viņš par 15 punktiem atpaliek no Niklasa Gronholma, bet ir 11 punktus priekšā krievam Timuram Timerzjanovam. Iespējas pakāpties un nokrist uz leju vēl ir, un Latvijas līdzjutēji cer, ka Baumanim izdosies izmantot savas trases un vietējo skatītāju atbalsta priekšrocības.

Sporta totalizators Betsafe par teju drošu uzskata iespēju, ka Baumanis iekļūs pusfinālā jeb starp 12 labākajiem. Baumanis šosezon uzrādījis ļoti stabilu sniegumu un pusfinālā bijis visos posmos. Finālā viņš startējis piecas reizes, un bukmeikeri viņa tikšanu finālā arī Latvijas posmā novērtē ar koeficientu 1.30. Ļoti labi tiek vērtētas arī Reiņa Nitiša izredzes – attiecīgi 1.20 uz tikšanu pusfinālā un 2.50 par vietu finālā.

Baumanim pagaidām nav izdevies svinēt uzvaru pasaules čempionāta posmā, lai gan starp elites braucējiem viņš apgrozās jau labu laiciņu. Arī Rīgā paši galvenie favorīti būs citi, taču pavisam nesen Kanādas posmā Baumanim izdevās tikt pie otrās vietas, zaudējot tikai kopvērtējuma līderim norvēģim Andreasam Bakerūdam. Šoreiz koeficients uz iespēju, ka Baumanim tomēr izdosies triumfēt un iegūt pirmo vietu, ir novērtēts kā 15.00, kas ir sestais labākais koeficients starp visiem braucējiem. Tāpat bukmeikeri aicina rēķināties ar Nitišu (koeficients 30.00).

Latvijas posms varētu ieviest lielāku skaidrību cīņā par pasaules čempiona titulu, jo šobrīd trīs vadošos sportistus šķir tikai divi punkti.

Bakerūdam ir 160 punkti, bet zviedriem Kevinam un Timijam Hanseniem ir pa 158 punktiem. Interesanti, ka bukmeikeri Rīgas posmā par galveno favorītu tomēr uzskata Timiju Hansenu (koeficients 2.70), nevis Bakerūdu (koeficients 3.00). Hansens pie uzvarām šosezon gan ticis biežāk – trīs reizes, kamēr Bakerūds savu vietu kopvērtējuma galvgalī nopelnījis ar stabilāku sniegumu.

Rallijkrosa sacensības Rīgā norisināsies ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos divos gados uzvarēja zviedrs Jūhans Kristofešons, kurš šosezon pasaules čempionātā nestartē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi