Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nitišam 8. vieta Biķerniekos pēc pasaules čempionāta pirmās kvalifikācijas sesijas

Latvijas vadošie rallijkrosa piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis sestdien Biķernieku trasē sasniedza attiecīgi astoto un trīspadsmito rezultātu pasaules čempionāta rallijkrosā desmitā posma pirmajā kvalifikācijas sesijā SuperCar klasē.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā ļoti pārliecinoši divus ātrākos rezultātus sasniedza šosezon dominējošie Volkswagen piloti Jūhans Kristofešsons un Peters Sūlbergs, kamēr trešais bija Nitiša komandas biedrs EKS vienībā un pērnās sezonas pasaules čempions SuperCar klasē Matīass Ēkstrems.

Tikmēr Nitišs sasniedza astoto labāko rezultātu, Kristofešsonam piekāpjoties par nepilnām piecām sekundēm, bet Jānis Baumanis bija vēl divas sekundes lēnāks un ierindojās 13.vietā.

Pēc četrām kvalifikācijas sesijām pusfinālu sasniegs 12 labākie braucēji.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā ar lielām liesmām nodega vācieša Timo Šeidera automašīna. Tiesa, viņam izdevās sasniegt finišu, uzrādot sešpadsmito rezultātu no 20 braucējiem.

Biķernieku posms ir īpašs ar faktu, ka zviedrs Kristofešsons teorētiski var nodrošināt pasaules čempiona titulu. Lai tas notiktu, viņam jāiegūst par 15 punktiem vairāk nekā komandas biedram Sūlbergam.

Tāpat PSRX Volkswagen Sweden komandai ir iespēja kļūt par čempioniem. Viņiem šobrīd ir 112 punktu pārsvars pār Peugeot-Hansen vienību, un saglabājot šādu pārsvaru arī pēc Rīgas posma, viņi būs nodrošinājuši sev uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Starp latviešiem pirms šī etapa Baumanis kopvērtējumā ir 13.vietā un uzreiz aiz viņa seko Nitišs.

Pieci Latvijas sportisti brauc paralēli notiekošajā Eiropas čempionāta posmā Super1600 klasē, kur pirmajā kārtā ātrākais bija ungārs Gergerjs Mārtons, savu braucienu veicot trijās minūtēs, 45,857 sekundēs, kamēr mājinieku favorīts Artis Baumanis no Volland Racing komandas bija ceturtais, esot par 0,5 sekundēm lēnāks.

Vēl no latviešiem desmitais ātrākais rezultāts bija Jurim Spīķim, Arnis Odiņš ierindojās 15.vietā, Mārtiņš Lapiņš bija 19.pozīcijā, bet Edijs Ošs palika 20.vietā starp 28 braucējiem.

Ošs pirmajā braucienā veica pāragru startu, tāpēc viņam nācās veikt divus džokera apļus, kamēr Odiņš startā iekļuva citu sportistu izraisītā avārijā un sākotnēji bija pēdējais savā braucienā, tomēr ātri vien spēja pakāpties augstāk.

Sacensībās Spīķis un Odiņš pārstāv TT Motorsport komandu, Lapiņš brauc Set Promotion rindās, bet Ošs startē individuāli.

Pirms šī posma kopvērtējuma līderi ar vienādu punktu skaitu ir Volland Racing braucēji A.Baumanis un ungārs Kristiāns Sabo, kurš pirmajā kvalifikācijā bija piektais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi