Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nitišam ceturtā vieta pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posmā

Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs svētdien izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta prestižākās klases SuperCar piektajā posmā, kas norisinājās Zviedrijā.

Neskatoties uz salīdzinoši neveiksmīgajām priekšsacīkstēm, ar šo rezultātu Nitišam bija pietiekami, lai saglabātu līderpozīciju kopvērtējumā.

Priekšsacīkstēs Nitišs regulāri startēja no ārējās malas, kas viņam četru braucienu summā deva vien devīto vietu. Pusfinālā latvietis startēja no trešās rindas un pēc pirmā apļa bija vien piektais, tomēr turpinājumā viņš vienu konkurentu apdzina un divi kļūdījās, kas Nitišam ļāva izcīnīt otro vietu un jau piekto reizi šosezon kvalificēties finālam.

Izšķirošajā braucienā Nitišs nokavēja startu, tāpēc pirmo apli pabeidza pārliecinoši pēdējais, tomēr brauciena laikā latvietis divus konkurentus apsteidza. Sacensībās aizraujošā cīņā ļoti pārliecinoši uzvarēja mājinieks Matīass Ēkstrems, kurš ir divkārtējs DTM salonautomobiļu sacīkšu čempions.

"Pirms fināla riepas bija karstas un robeža starp labu startu un noslāpšanu ir ļoti šaura. Vajadzēja vairāk strādāt ar sajūgu," Nitiša pārstāvji citē sportista izteikumus pēc finiša. "Zinot kā šonedēļ veicās, ceturtā vieta finālā ir lieliski."

Kopvērtējumā tagad Nitišam ir 112 punkti un viņš par deviņiem punktiem apsteidz slaveno norvēģi Peteru Sūlbergu, kurš 2003.gadā kļuva par pasaules čempionu autorallijā. Savukārt trešais ar 99 punktiem ir Nitiša komandas biedrs Olsbergs MSE rindās Andreasu Bakerūdu no Norvēģijas. Šajā etapā Bakerūds un Sūlbergs izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Šīs sezonas pirmajos piecos posmos pie uzvarām tikuši pieci dažādi braucēji, vienu panākumu izcīnot arī Nitišam.

Tikmēr Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē Jānis Baumanis priekšsacīkstēs sasniedza ceturto rezultātu, bet vēlāk finišēja otrais savā pusfināla braucienā. Tomēr iespēju piedalīties finālā latviešu autosportists nesaņēma, jo viņam tika piespriesta diskvalifikācija par pārāk agresīvu braukšanu pusfinālā.

Kā zināms, pirms tam šosezon Baumanis uz goda pjedestāla bija kāpis trīs reizes, tiekot arī pie viena panākuma.

Kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 130 punktiem ir krievu braucējs Sergejs Zagumenovs, kurš uzvarēja arī šajā etapā, bet Baumanis ar 83 punktiem saglabāja ceturto vietu.

Super 1600 klasei Eiropas čempionātā būs deviņi posmi - tās pašas sacīkstes, kas Nitišam pasaules čempionātā, izņemot Argentīnas, Turcijas un Kanādas posmus.

Baumanis šosezon Super 1600 klasē plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu. Latvietis šajās sacensībās startē Set Promotion komandas sastāvā pie jaunākā Renault Twingo modeļa stūres.

Nākamais posms šajos abos seriālos pēc nedēļas notiks Beļģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi