Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nitišs ar Lietuvas komandas atbalstu startēs abos rallijkrosa posmos Latvijā

Pateicoties Lietuvā bāzētās komandas ESmotorsport atbalstam, pasaules čempionātā rallijkrosā abos Latvijas posmos būs redzams divkārtējais Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs, vēsta organizatori.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules čempionāta rallijkrosā divi posmi šogad 19. un 20.septembrī plānoti Latvijā. Sacensību kalendārā šie būs attiecīgi piektais un sestais posms.

2018.gadā kādreizējā Eiropas autokrosa un rallijkrosa čempionāta dalībnieka Ernesta Staponka komanda "ESmotorsport" uzsāka "Škoda Fabia WRX EVO" "Supercar" klases auto izstrādi, bet pērn komanda jau startēja astoņās pasaules čempionāta rallijkrosa sacīkstēs.

"Es jau labu laiku pazīstu Reini un zinu, ka viņš ir ātrs, talantīgs braucējs, ar pozitīvu pieeju lietām. Es ceru, ka mēs varēsim strādāt kopā arī citos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos, ne tikai Rīgā," stāsta ESmotorsport īpašnieks Staponkus.

Tikmēr pats Nitišs pauda gandarījumu par iespēju atgriezties rallijkrosa apritē. Šosezon sportists startē rallijā.

"Esmu pateicīgs "ESmotorsport" komandai par iespēju pievienoties šim projektam. Domāju, ka visi zina, cik rallijkross man ir ļoti tuvs sirdij, tādēļ patiess prieks atkal atgriezties pie 600 zirgspēku auto stūres. It īpaši, ja to varēšu darīt savās mājas sacīkstēs, vietējo fanu priekšā," stāsta Nitišs. "Zinu, ka komanda ir daudz strādājusi ar auto attīstību, un tagad tas būs mans uzdevums pārbaudīt paveikto īstos sacīkšu apstākļos."

"Protams, visas komandas ir spērušas soļus uz priekšu, tādēļ vēlamies novērtēt paveikto, salīdzinot mūsu sniegumu ar pasaules labākajām komandām."

Pēc uzvaras 2013.gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 ieskaites klasē, Nitišs pievienojās FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, kurā pirmās sezonas starts tika dots 2014.gadā.

Līdz 2017.gadam jēkabpilietis startējis teju visos posmos, bet 2018.gada sezonā Nitišs atgriezās Eiropas čempionātā, kur izcīnīja čempiontitulu vadošajā Supercar klasē, kļūdams par divkārtēju Eiropas čempionu.

2019.gadā Nitišs pievienojās Gronholm RX komandai attīstības pilota lomā un sezonas gaitā aizvadīja arī trīs sacīkstes rallijkrosa čempionāta ieskaitē - Zviedrijas posmā izcīnot trešo vietu un kāpjot uz goda pjedestāla.

Rallijkrosa sezonu finansējuma trūkuma dēļ aizvien nav sācis Jānis Baumanis, kurš vēl pagājušajā nedēļā sarunā ar laikrakstu Diena pauda cerību, ka tomēr izdosies startēt Latvijas posmos.

Pēc diviem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir divkārtējais pasaules čempions Juhans Kristofešsons, tālāk ar 54 punktiem ir Matīass Ēkstrems, bet 36 punktus sakrājis Robins Lāšons.

Rīgā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku trasē, notiks uzreiz divi pasaules čempionāta rallijkrosā posmi.

Pēc sacensībām Latvijā posmi paredzēti Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi