Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nitišs izcīna trešo vietu pasaules čempionāta posmā

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs no GRX Taneco komandas svētdien Zviedrijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta sestā posma finālā prestižākajā SuperCar klasē.

Nitišam šis SuperCar klasē ir pirmais goda pjedestāls kopš 2015.gada.

Finālā Nitišs startēja no trešās rindas un jau pirmajā aplī devās Džokera aplī, no kura izbrauca piektais. Pēc tam, kad savas pozīcijas zaudēja soms Niklass Grēnhelms, Nitišs pakāpās uz ceturto vietu.

Turpinājumā latvietis turpināja cīņu par goda pjedestālu, līdz apdzina Timiju Hansenu, pakāpdamies uz trešo vietu. Uzvaru finālā sīvā cīņā izcīnīja zviedrs Sebastians Ēriksons, kuram nieka 0,33 sekundes zaudēja Kevins Hansens, kamēr Nitišs finišēja trešais.

Ceturto vietu izcīnīja Grēnhelms, piektais bija nīderlandietis Kevins Abrings, bet ar sesto vietu samierinājās T.Hansens.

Jau ziņots, ka pusfinālā Nitišs bija trešais, bet Jānis Baumanis no STARD vienības saskārās ar tehniskām problēmām, kā rezultātā finišēja ceturtais. Pirms tam kvalifikācijā Nitišs bija ceturtais, bet Baumanis ieņēma devīto pozīciju.

Iepriekš jau ziņots, ka piektajā posmā, kas norisinājās Norvēģijā, Baumanis sacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, tomēr vēlāk pēc konkurenta diskvalifikācijas latvietis pakāpās uz trešo vietu un izcīnīja savu pirmo trofeju kādā no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 131 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 125 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 109 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, ceturtais ar 97 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 89 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

papildināts viss teksts

 

Top komentāri

nez
n
šmara tevi mīlētu, ja tu būtu bomārs?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi