Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rallija braucējs Sesks trešajā pozīcijā pēc Moncas etapa pirmās dienas

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ceturtdien pēc pirmās dienas sacensībām pasaules rallija čempionāta (WRC) Moncas posmā junioru klasē (JWRC) ierindojas trešajā pozīcijā.

Sezonas pēdējās sacensībās Sesks Moncas autodromā junioru ieskaitē vienīgajā ātrumposmā sasniedza trešo ātrāko laiku, līderim Sami Pajari no Somijas zaudējot 5,3 sekundes.

Otro vietu ar izcīnīja zviedrs Toms Kristensons, kuram Sesks zaudēja 3,7 sekundes.

Piektdien turpat Moncas autodromā sportisti aizvadīs vēl piecus ātrumposmus, bet sestdien un svētdien kopumā gaidāmas desmit sacensības.

Itālijā rallija braucējus pārsteidzis sniegs, tāpēc sportistiem ļauts lietot ziemas riepas. JWRC klases braucējiem ļauts izmantot sešus riepu komplektus.

Sezonas noslēdzošajā posmā dalībniekiem ir iespēja izcīnīt pusotru reizi vairāk punktu nekā parastā etapā, pie tam sportistiem, kuri piedalījušies visos čempionāta posmos, neņems vērā sliktāko sacensību rezultātu.

JWRC klasē visi sportisti startē ar "Ford Fiesta" spēkratiem.

Junioru klases kopvērtējumā Sesks ieņem pirmo vietu ar 68 punktiem, bet par desmit mazāk ir Kristensonam. Vēl četrus punktus mazāk iekrājis soms Pajari.

Kopējā ieskaitē francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota") bija ātrākais, bet 0,5 sekundes iepalika beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš par pusotru sekundi apsteidza pērnā gada čempionu no Igaunijas Otu Tenaku ("Hyundai"). 

Ceturto vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis Elfins Evanss ("Toyota"), aiz viņa soms Kalle Rovanpere ("Toyota"), bet vadošo sešinieku noslēdza viņa tautietis Esapeka Lapi ("Ford"). Sesks kopējā ieskaitē bija 52.vietā, līderim zaudējot 35,1 sekundi.

Kopvērtējuma līderis ar 111 punktiem ir Lielbritānijas pārstāvis Elfins Evanss ("Toyota"), francūzis Sebastjans Ožjē iekrājis 97 punktus, bet par desmit mazāk ir Nevilam. Tenaks seko ar 83 punktiem.

Sezonas pirmajā JWRC posmā Sesks un Francis Zviedrijā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Kristensonam, bet otrajā etapā Igaunijā viņi sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru šajā klasē. Pēdējā posmā Sardīnijā Sesks bija trešais.

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi