Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rallija pilots Sesks Eiropas čempionātā brauks Opel komandā

Jaunais pilots Mārtiņš Sesks noslēdzis sadarbības līgumu ar Opel Motorsport komandu un šī gada Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) junioru ieskaitē brauks ar rūpnīcas komandas atbalstu.

Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu, turklāt "Opel" komanda Eiropas čempionāta junioru ieskaitē triumfējusi jau trīs gadus pēc kārtas.

"Viens no maniem mērķiem ir sasniegts - esmu daļa no "rūpnīcas komandas". Jāatzīst, nebija viegli izšķirties, kurā komandā braukt, jo pārrunas notika ar vairākām. Šobrīd man svarīgākais darbs ir domāt par braukšanu un attaisnot doto iespēju. Durvis uz Eiropas rallija eliti ir atvērtas," paudis Sesks.

Jau iepriekš Seska ilggadējā komanda "LMT Autosporta Akadēmija" bija atklājusi, ka sportists ar stūrmani Renāru Franci brauks Eiropas rallija čempionāta "Junior U27" ieskaitē. Pērn Latvijas etapā Sesks šajā ieskaitē guva otro vietu.

"Šis Mārtiņa karjerā ir ļoti nozīmīgs solis un augsts sasniegums. Esam izaudzinājuši lielisku jauno talantu autosportā, bet, lai spētu attīstīties, sasniegt augstākas virsotnes, ārkārtīgi nozīmīgs ir rūpnīcas komandas atbalsts," izteicies "LMT Autosporta Akadēmijas" komandas vadītājs Dainars Dambergs. "Pāragri spriest, ko tas nesīs sezonas garumā, šobrīd svarīgi koncentrēties veicamajiem darbiem - trenēties un parādīt savu labāko sniegumu Eiropas rallija čempionāta pirmajos posmus."

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalīsies piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs būs 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Nākamajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē. Sezona marta otrajā pusē sāksies Azoru salās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi