Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rosi: Pēdējā posmā Markess kļuva par Lorenso miesassargu

Sezonas pēdējā pasaules motošosejas čempionāta posmā, kas notika Spānijas pilsētā Valensijā, mājinieku braucējs Marks Markess no Repsol Honda komandas kļuva par sava tautieša Horhes Lorenso (Movistar Yamaha) miesassargu, uzskata leģendārais itālis Valentīno Rosi.

Kā zināms, svētdien Lorenso kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu MotoGP klasē, tieši pēdējā posmā sezonas kopvērtējumā apsteidzot Rosi, kurš, startējot no pašām beigām, finišu sasniedza ceturtajā vietā. Tikmēr otrais bija Markess, kurš sacensību laikā atvairīja sava komandas biedra un tautieša Danija Pedrosas uzbrukumus, bet īsti neapdraudēja arī Lorenso pirmo vietu.

"Lielisks Honda Repsol komandas darbs, vai ne?" pēc sacīkstes pauda 36 gadus vecais Rosi. "Zināju, ka tā tas arī būs. Markess kļuva par Lorenso miesassargu. Šajā sportā tā vēl ne reizi nav noticis, tas ir apkaunojoši."

"Lorenso bija pelnījis kļūt par pasaules čempionu, taču viņš nav īsts čempions, jo ir noticis kaut kas šāds. Domāju, viņš nevar būt laimīgs," pauda Rosi.

Tikmēr Honda Repsol vienības pārstāvji jau noraidījuši itāļa apsūdzības, uzskatot tās par nepieņemamām.

Lorenso iepriekš par pasaules čempionu MotoGP klasē bija kļuvis 2010. un 2012.gadā, bet vēl divas reizes viņš čempiona titulu ieguvis 250 kubikcentimetru klasē.

Rosi cerēja tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir šī brīža vecākais MotoGP braucējs un prestižākajā klasē guvis septiņus no saviem tituliem.

Kaut sezonas pirmajos trijos posmos Lorenso nespēja kāpt uz goda pjedestāla, turpinājumā viņš guva četras uzvaras pēc kārtas. Tomēr Rosi bija līderis jau kopš pirmā posma un uz goda pjedestāla nekāpa vien trīs reizes, turklāt ne reizi nefinišēja zemāk par piekto vietu.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Lorenso tika pie 330 punktiem un par pieciem punktiem apsteidza Rosi. Trešo vietu ar 242 punktiem guva iepriekšējo divu sezonu čempions Markess, bet trešais ar 206 punktiem palika Pedrosa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi