Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Sepangā amatpersonas nesaskata trases vainu Simončelli bojāejā

Motošosejas braucēja Marko Simončelli bojāejas apstākļus rūpīgi izmeklēs, taču sarežģītā Sepangas trase svētdien notikušajā traģēdijā nav vainojama, uzskata Malaizijas sporta bāzes vadība.

Sepangas trases uzņēmuma priekšsēdētājs Mokzani Mahatirs uzsvēra, ka Simončelli nāve ir trasē pirmais šāds negadījums un visos aspektos tiks izvērtēta jebkura iespēja drošību vēl uzlabot.

Starptautiskā Motosporta federācija izmeklēs Simončelli avāriju, un pēc izmeklēšanas rezultātiem būs redzams, vai kaut ko varēja darīt citādi, pastāstīja Mokzani. Braukšanu Sepangas trasē uzskata par nopietnu pārbaudījumu lielā karstuma, mitruma un biežā lietus dēļ. Taču svētdien sacīkstēs trase bija sausa, lai gan valdīja tropiska tveice.

Uzreiz pēc negadījuma nebija skaidrs, kas izraisīja Simončelli kritienu, jo videoieraksta kadrā parādās jau krītošs Simončelli, kurš pēc slīdēšanas pa trasi ietriecās divu citu braucēju Kolina Edvardsa un Valentīno Rosi motociklu priekšējos riteņos. Triecienā Simončelli norāva ķiveri, un viņš nekustīgi palika guļam uz asfalta. Ārsti apmēram stundu centās glābt motosportista dzīvību, taču nesekmīgi.

Mokzani ir pārliecināts, ka Sepanga, kur notiek arī Pirmās formulas (F-1) sacīkstes, ir droša trase, ko apliecina veiktās starptautiska līmeņa pārbaudes. Simončelli bojāeju pasaules čempionāta posmā Mokzani uzskata par drūmu un nelaimīgu sagadīšanos, kas notika ne no viena neatkarīgu iemeslu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi