Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seska ekipāža ieņem ceturto pozīciju pēc pirmās sacensību dienas Horvātijas posmā

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien pēc pirmās dienas sacensībām pasaules rallija čempionāta (WRC) Horvātijas posmā junioru klasē (JWRC) ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Seskam piektdien vislabāk veicās septītajā un astotajā "dopā", kur viņš ierindojās ceturtajā vietā. Pirmajos divos ātrumposmos Sesks bija sestais, nākamajos četros viņš ierindojās pozīciju augstāk, līdz pēdējos divos "dopos" spēja pakāpties uz ceturto pozīciju.

Latvijas autosportists piektdien savā "Twitter" kontā atklāja, ka pirmajos ātrumposmos pietrūkusi pārliecība par saviem spēkiem, tāpēc arī izdevies sasniegt salīdzinoši pieticīgus rezultātus.

Sestdien junioru ieskaitē gaidāmi vēl astoņi ātrumposmi, bet dienu vēlāk sacensības noslēgsies ar četriem "dopiem".

Pēc pirmajiem astoņiem ātrumposmiem līderis junioru klasē ir slovāks Martins Koči un čehs Petrs Tešinksis, kuri Sesku apsteidz par 35,6 sekundēm. Trešajā vietā esošajam Džonam Ārmstrongam no Lielbritānijas Sesks zaudē 12,3 sekundes.

Visu klašu kopvērtējuma līderis ir beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai i20"), kurš tuvāko sekotāju francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota") apsteidz par 7,7 sekundēm. Sesks kopējā ieskaitē līderim zaudē nedaudz vairāk par deviņām minūtēm un 20 sekundēm, kas ļauj ieņemt 26.pozīciju.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Vēsturisko uzvaru ekipāža pagājušajā gadā sasniedza Igaunijas posmā, aizvadīto sezonu noslēdzot kā vicečempioniem. Trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Visi sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Šis ir pirmais šīs sezonas posms. Pēc tam sportisti sacentīsies akmeņainajos Portugāles ceļos (20.-23.maijā). No 15. līdz 18.jūlijam sacensības notiks Igaunijā, bet sezonu piloti noslēgs Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi