Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Spītējot tehniskām problēmām, ātrumlaivu pilots Lijcs iebrauc PČ desmitniekā

Latvijas ātrumlaivu pilots Ņikita Lijcs svētdien Kauņā izcīnījis 10. vietu pasaules čempionātā Formula 2 klasē, vēsta sportista pārstāvji.

Sacensības Latvijas pilotam sākās ar augsto 4. vietu kvalifikācijā, tomēr vēlāk treniņos atklājies, ka laivas dzenskrūvē ir plaisa. Tika pārbaudītas arī citas sportista arsenālā esošas dzenskrūves, tomēr pieņemts riskants lēmums startēt ar ieplaisājušo.

Cīņa ar pasaules klases pilotiem bija asa un Ņikita vairākus apļus turējās starp līderiem, kad pēkšņi sportista laivai pazuda stūres pastiprinātājs. Šajās sacensībās stūres pastiprinātājs spēlē ļoti lielu lomu, jo laiva bez tā kļūst ļoti grūti vadāma un slodze rokām pieaug desmitkārtīgi.

"Bija neizsakāmi grūti! Man bija divi varianti - vai nu braukt malā un beigt cīņu, kas bija vissliktākā doma manā galvā, bet otrs variants bija cīnīties līdz galam, līdz spēku izsīkumam!" teic Ņikita. Sportists nolēma cīnīties un, turot stūri gan ar rokām, gan kājām, finišu sasniedza kā desmitais. Ņikita atzīst, ka ir neizsakāmi laimīgs tikt starp desmit labākajiem pilotiem tik smagā cīņā. Sportists izsaka vislielāko pateicību savai komandai, mehāniķiem un atbalstītājiem par iespēju cīnīties tik augstā līmenī.

Šobrīd Lijcs ar komandu strādā, lai salabotu stūres pastiprinātāju un jau pēc dažām nedēļām - 20.-21.jūlijā, sacentīsies par Eiropas čempiona titulu Zarasai pilsētā Lietuvā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi