Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Keišs pret Kaukuli Maskačkas orientēšanās sacīkstēs

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots tiekas ar divu latviešu animācijas filmu balsīm – Jēkaba, Mimmi un runājošo suņu dziesmas Maskačkas himna izpildītāju, aktieri Andri Keišu un Saule brauca debesīs mūzikas autoru, mūziķi Juri Kaukuli, lai izaicinātu neparastām auto orientēšanās sacīkstēm. Tām Pauls izvēlējies kolorīto Maskavas forštati jeb tautā sauktu par Maskačku – vietu, kur norisinās arī animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi notikumi.

Latviešu animācijas filma Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi kinoteātros visā Latvijā būs skatāma jau no 1. februāra. Tā stāsta par zēna Jēkaba un viņa māsīcas Mimmi piedzīvojumiem Maskačkā. Jaunā filma iedvesmojusi Paulu Timrotu sarīkot izaicinājumu un noskaidrot – vai animatoru zīmētās Maskačkas ielu ainavas var sameklēt arī dzīvē. 

Uzdevums abiem izaicinājuma dalībniekiem ir viens – Pauls katram piešķīris attēlus ar animācijas filmas fragmentiem, kur attēlotas dažādas zīmētas Maskačkas vietas. Ņemot palīgā ģimenes, Andris un Juris sēžas mašīnās, lai pēc iespējas ātrāk sameklētu visas piešķirtās apkaimes vietas, kā pierādījumu savam atradumam tās nofotografējot. 

Juris Kaukulis atzīst, ka daudz pastaigu pa Maskačku viņam nav bijis, savukārt Andrim Keišam tā ir zināma vide, jo četri gadi pavadīti, mācoties Latvijas Kultūras akadēmijā. Vai studiju laikā gūtās zināšanas par apkaimi Andrim palīdzēs uzvarēt izaicinājumā, noskaidrosim raidījumā. 

Jaunajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi