Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Latvieši Rumānijā pievar pasaulē smagākās enduro sacensības

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko Ātruma cilts sēriju. Raidījuma studijā pa taisno no Red Bull Romanics sacensībām ieradies hard enduro braucējs Lauris Ērmanis, un šoreiz viesos būs arī leģendu jeb auto ar motocikla motoru savaldītājs Garijs Rožkalns.

Ātruma cilts vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši Lauri Ērmani, kurš tikko kopā ar vēl septiņiem latviešiem veiksmīgi startējis pasaulē grūtākajās hard enduro sacensībās Red Bull Romaniacs. Tajās kopumā četrās klasēs piedalījās 500 braucēji, pārstāvot 53 dažādas nācijas. Pauls un Ilmārs izjautās Lauri, kas viņam pēc 34 sezonām motokrosā un enduro lika dzīties uz "pasaulē slimāko gonku" un kas sagādāja lielākās problēmas – lietus, trases stāvums, nogurums vai varbūt lēnais rumāņu internets.

Lauris zina stāstīt, ka šīs ir bijušas 15 gadu vēsturē grūtākās Romaniacs sacensības, un pusei dalībnieku mērķis bijis vispār sasniegt finišu. Lauris ar Husqvarna moci savā grupā, 250 dalībnieku konkurencē ierindojies cienījamajā 30. vietā. Vai startam Romaniacs pietiek ar dullumu un vai Laurim pēc piedzīvotā vispār vēl gribas sēsties pie moča stūres, noskaidrosim jaunajā raidījumā,

Otrs Ātruma cilts viesis Garijs Rožkalns pārstāv leģendas jeb autosporta virzienu, kur trasē dodas auto ar motocikla motoriem. Sportists šajā sezonā ir atvadījies no savas iepriekšējās somu komandas un kopā ar tēvu Bruno kooperējas ar citiem latviešu leģendistiem. Šobrīd Garijam ir labas izredzes tikt sezonas finālā, kas notiks Lasvegasā, jo jau tagad viņš ir pirmais Somijas čempionāta kopvērtējumā pusprofesionālajā klasē un viens no pasaules līderiem. Kādi ir Rožkalna plāni startam Lasvegasā un kāpēc sportistam pēc pieredzes autošosejā patiesībā ir bail no leģendu sacīkstēm, uzzināsim Ātruma ciltī. 

Savukārt Artūrs Virbulis pēc nedēļas nogales WRC rallija peripetijām Somijā ir sagatavojis stāstu par melnajiem plankumiem jeb komandu pavēlēm rallijā. Raidījuma komanda apspriedīs vēsturiski skaļākos gadījumus. Piemēram, kliedzošo 1995. gada ralliju, kad komanda cīņā par titulu lika zaudēt uzlēcošajai zvaigznei Kolinam Makrejam. Toreiz pat divi komandas menedžeri metās uz ceļa, lai neļautu savam braucējam uzvarēt komandas biedru Karlosu Sainsu. 

Ātruma cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināties iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi