Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

BMX riteņbraucēja Pētersone šo olimpiādi sauc vien par ieskrējienu

Latvijas vadošā dāmu riteņbraucēja Vineta Pētersone ir pārliecināta, ka Tokijā nebūs viņas vienīgās olimpiskās spēles – šis bija tikai ieskrējiens, cēsniece teica pēc neizkļūšanas no šī gada sacensību priekšsacīkstes.

Latvijas BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone ceturtdien nespēja reāli iesaistīties cīņā par vietu Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā, dalību prestižajās sacensībās noslēdzot pēc trim priekšsacīkšu braucieniem.

“Smagas, ļoti smagas sajūtas,” uzreiz pēc savu sacensību beigām teica Pētersone. “Lai gan šajās spēlēs necerēju uz olimpisko zeltu, kaut kur iekšā sēdēja cerība, ka spēšu kvalificēties otrajai dienai. Braucieni, neteikšu, ka bija labākie, bet arī ne sliktākie. Es centos parādīt savu maksimumu, bet neesmu pārliecināta, ka tas izdevās.”

Pētersone atzīst, ka viss notikušais jāpārdomā mierīgākos apstākļos, bet viņai jau tagad ir skaidrs, ka mērķis ir nākamā olimpiāde. “Šis bija tikai ieskrējiens. Tāpat mērķis ir arī pasaules čempionāts, kas būs jau pēc trīs nedēļām.”

Runājot par Tokijas olimpisko trasi, kas sportistiem ir vairākas sekundes garāka nekā ierasts, Pētersone saka, ka atslēgas punkts bija trešā taisne. “Pirmajā braucienā meitenes nedaudz sasitās kopā un bet man pašai varbūt nebija tie tīrākie apļi. Pēdējais aplis bija viens no labākajiem, taču nedeva man pietiekami daudz, lai es kvalificētos top16. Pirms tā bijām trīs meitenes ar vienādu punktu skaitu. Pēdējā braucienā noteikti nobraucu savu labāko apli šodien, taču ar to nepietika. Centos šim braucienam pieiet ar mierīgu prātu - pirmajos divos bija jūtams stress, jo tas tomēr ir nozīmīgākais starts līdzšinējā dzīvē. Fiziski bija smagi, jo tās piecas sešas sekundes trasē ļoti jūt. Turklāt bija vējaina diena. Mēģināju uz katru taisni pa jaunu ieskrieties. Tas prasa ļoti daudz, turklāt to visu jūt arī pirms nākamajiem braucieniem. Trase ir ļoti prasīga.”

“Nebija tie labākie braucieni, taču kopumā ar rezultātu varu būt apmierināts,” teica Babris, kurš pirms sacensībām publiski pauda, ka viņa mērķis ir pat sasniegt finālu. “Protams, mērķis bija tikt pusfinālā, bet ir tā, kā ir. Pirmajos divos braucienos pieļāvu kļūdiņas, kas maksāja daudz. Trešajā braucienā starpība bija jau tik liela, ka cerību praktiski nebija. Trase man patika, taču varēja just, ka ir ļoti smaga. Jau otrajā virāžā varēja just, ka kājas ir smagas.”

“Otrais brauciens bija vislabākais, vienīgi vajadzēja mazliet agresīvāk otrajā virāžā iet iekšā un mēģināt saasināt situāciju. Ja būtu astoņi braucēji, domāju, sacensības būtu interesantākas. Ar sešiem tie punkti bija ļoti tuvu un katrs brauciens bija ļoti no svara. Trešajā bija grūti kaut ko mainīt,” piebilda riteņbraucējs.

BMX riteņbraukšana olimpiskajās spēlēs debitēja 2008. gadā un pirmās divas zelta medaļas vīru sacensībās izcīnīja latvietis Māris Štrombergs. Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro Štrombergs bija Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā, bet sacensībās nevienam no diviem mūsu pārstāvjiem neizdevās sasniegt pusfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi