Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalnu riteņbraucējs Blūms Pasaules kausa posmā izcīna 22.vietu

Svētdien Andoras pilsētā Valnordā ar itāļu riteņbraucēja Lukas Braido uzvaru aizvadītas UCI Pasaules kausa 6. posma sacensības MTB XCO krosā. Latvijas čempions Mārtiņš Blūms 101 dalībnieka konkurencē izcīnīja 22. vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā Mārtiņš ieņem 33. vietu.

Cēsinieks Mārtiņš Blūms pēc Čehijā gūtā savainojuma pirms Pasaules kausa XCO krosā trešā posma bija spiests izlaist gan Čehijas, gan arī Austrijas posmus. Blūms atgriezās ar 26. vietu Šveices posmā. Dalība Andoras posmā Mārtiņam neiesākās kā plānots, jo pēc kritiena viņam nācās izstāties no saīsinātā krosa sacensībām.

Pamatsacensībās, jeb XCO krosā, startēja 101 riteņbraucējs no 28 valstīm. Blūmam 41. starta numurs. Pēc pirmā apļa Mārtiņš, kurš pārstāv Nīderlandes komandu “CST PostNL Bafang” komandu ieņēma 26. vietu, tā brīža līderim Viktoram Koreckijam zaudējot vienu minūti. Turpinājumā latvieša pozīcijas pakāpeniski uzlabojās. Pēc trešā apļa Blūms pakāpās uz 22. vietu, bet, aizejot pēdējā aplī Mārtiņš bija ielauzies labāko 20 skaitā, esot 19. pozīcijā.

Fināla aplī sīvā cīņā ar konkurentiem trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis atkāpās par trim vietām, finišējot 22. vietā. Uzvarētājam Lukam Braido no Itālijas cēsinieks zaudēja 3 minūtes un 3 sekundes.

Pēdējo apli kā līderis uzsāka rumāņu talants Vlads Daskalū no “Trek”. Uz papēžiem viņam cieši mina gan itālietis Luka Braidots, gan pasaules čempions Nino Šurters un lieliskas sacensības aizvadošais spānis Davids Valerio Serāno. Rumānis piedzīvoja nelielu velosipēda defektu, kas ļāva visiem trim iepriekš minētajiem viņu apsteigt.

Līderpozīcijas visa apļa garumā nosargāja un uzvaru izcīnīja Braidots. 10 sekundes viņam zaudēja spānis Davids Valerio Serāno, kuram augstā otrā vieta. Tikmēr trešā pozīcija titulētajam Nino Šurteram.

Jau nākamajā nedēļā visā pasaulē notiks nacionālie čempionāti. Talsos, kur notiks cīņa par Latvijas čempiona titulu, startēs arī Blūms.

UCI PK MTB XCO 6. posms elites vīru grupā (101 dalībnieks)

1.Luca Braido, Itālija, 01:15:31

2. David Valerio Serano, Spānija, +00:00:10

3. Nino Schurter. Šveice, +00:00:27

4. Vlad Dascalu, Rumānija, +00:00:38

5. Jordan Sarrou, Francija, +00:00:50

6. Aital Albin, Šveice, +00:01:07

22. Mārtiņš Blūms, Latvija, +00:03:03

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi