Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Neilandam 20.vieta Tour de France posmā

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien finišēja 20.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 19.posmā, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Matejs Mohoričs, kurš par mata tiesu pārspēja iepriekšējā etapa uzvarētāju dāni Kasperu Asgrēnu.

Velobrauciens piektdien turpinājās ar nepilnus 173 kilometrus garu posmu Francijas austrumos, ceļā uz finišu pārvarot divus ceturtās kategorijas kāpumus.

Sacensību gaitā nebija ievērojamu atrāvienu un uzvarētājs noskaidrojās no trijotnes, kas vadībā pavadīja sacensību pēdējos 30 kilometrus. Spurtā Mohoričs ("Bahrain - Victorious") pārspēja Asgrēnu ("Soudal - Quick Step"), uzvarētāja noskaidrošanai izmantojot fotofinišu. Abi finišēja trīs stundās 31 minūtē un divās sekundēs, bet četras sekundes atpalika pēdējā atrāvienā braukušais austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen").

Nedaudz vairāk kā pusminūti atpalika grupa, kas priekšgalā bija šīs tūres labākais sprinteris beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"). Neilands ("Israel - Premier Tech") bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 43 sekundes.

Kopvērtējuma līderis dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma") un vicelīderis slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) bija grupā, kas atpalika gandrīz 14 minūtes. Vinegords tikai lielas neveiksmes gadījumā nekļūs par kopvērtējuma uzvarētāju.

Nedēļas ievadā dānim bija tikai desmit sekunžu pārsvars kopvērtējumā, individuālajā braucienā viņš to palielināja teju līdz divām minūtēm, bet trešdien tūres smagākajā posmā ieguva septiņu minūšu un 35 sekunžu handikapu. Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas un ir 46.pozīcijā.

Kalnu karaļa vērtējumā latvietis ir 22.vietā, bet sprintā iekrātajos punktos ieņem 46.pozīciju.

Velobrauciens 23.jūlijā noslēgsies Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

Pērn savu pirmo lielo titulu Francijā izcīnīja dānis Jonass Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu gadu čempionu slovēni Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš ierindojās 60., bet Neilands - 78.vietā.

Neilands "Tour de France" piedalās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandai tika izvirzīts mērķis - cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi