Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neilandam lielisks sezonas starts: piektā vieta Marseļas lielajā balvā

Svētdien Francijā savu sezonas pirmo startu aizvadījis Latvijas izlases un Israel Premier Tech komandas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš izcīnīja augsto piekto vietu UCI 1.1. kategorijas velobraucienā Marseille GP. UCI līmeņa startus aizvadījuši arī Emīls Liepiņš un Līna Svarinska, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Krista Neilanda pārstāvētā vienība “Israel Premier Tech” starpsezonā zaudēja pasaules tūres vienība statusu, tomēr arī kā Pro tūres komandai, tai būs iespēja startēt teju visās lielākajās pasaules tūrēs un viendienu velobraucienos.

Kuldīgas aizvadītā gada labākais sportists sezonu iesāka Marseļas pilsētā un tās apkaimē, kur notika 167,8 kilometru garais UCI 1.1 kategorijas velobrauciens. Šīs bija vienas no pirmajām UCI līmeņa šosejas riteņbraukšanas sacensībām šogad. Braucēji pievarēja virkni dažāda garuma kāpumus. Lielākā daļa no tiem bija dažus kilometrus gari, tomēr daži papildus izcēlās ar lielu stāvuma pakāpi.

Viens no galvenajiem atslēgas momentiem sacensībās bija 3,4 kilometru garais kāpums. Tā vidējais stāvums sasniedza 9,6 procenti. Lielā grupa sadalījās. Vadošo pulkā spēja būt arī Krists Neilands. Līderi sākotnēji labi sadarbojās, iekrājot nozīmīgu pārsvaru pār sekotājiem. Ap 15 braucēju lielā grupiņa līdz finišam kļuva tikai par pāris braucējiem mazskaitlīgāka.

Neilands lielu uzmanību veltīja ASV sportistam Neilsonam Paulesam (“EF Education”), kurš no līderu grupas bija starp pašiem jaudīgākajiem braucējiem. Salīdzinoši nevainīgā situācijā, sportistiem braucot kalnā lejup, Pauelss nedaudz paātrinājās. Negaidīti, bet viens no konkurentiem palaida ASV riteņbraucēju nedaudz tālāk. Pauelss šādu iespēju garām nelaida. Viņš pakāpeniski turpināja palielināt savu vadību.

Sekotāju vidū tikmēr trūka kopīgu centienu līdera panākšanā. Sekoja vien individuāli uzbrukumi, kas nedeva nekādu rezultātu. Pauelss droši nosargāja savu pārsvaru, izcīnot sezonas pirmo uzvaru. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 19 minūtes un 13 sekundes.

Sekotāju grupa ar mūsu Kristu Neilandu tajā finišēja 1 minūti un 15 sekundes vēlāk. Kuldīdznieks, kurš jau iepriekš bija atdevis teju visus spēkus, atzīstami cīnījās arī sprintā, kur par mata tiesu palika aiz labāko trijnieka. Kristam sezonas pirmajā startā augstā piektā vieta. Mūsu riteņbraucējs arī ieguva 50 UCI pasaules ranga punktus. Profesionālās karjeras laikā šis Kristam bija sekmīgākais sezonas pirmais starts.

Otrajā vietā finišēja Veltīns Ferons no franču komandas “Total Energies”, kamēr trijnieku noslēdza beļģis Brents van Mūrs no “Lotto Dstny”.

Emīls Liepiņš Austrālijā svētdien aizvadīja leģendārā Keidela Evansa vārdā nosaukto pasaules tūres velobraucienu. 174,3 kilometru garajā distancē izšķirošs bija stāvais un vairāku kilometru garais kāpums pilsētas aplī. Sava nopietna ietekme bija arī sānu vējiem.

“Trek – Segafredo” komandai viens no galvenajiem uzdevumiem bija sacensību gaitu padarīt sarežģītāku, tādējādi samazinot peletonu. Viss izšķīrās 35 braucēju lielās līderu grupas finiša spurtā. Liepiņš, kurš savus pienākumus komandas labā veica agrāk, līderu vidū nebija. Toties no viņa komandas biedriem par uzvaru cīnījās Antonio Tiberī un Natnaels Tesfatsions.

Pirmais finišu gan šķērsoja “DSM” komandas vācu riteņbraucējs Mariuss Maijrhofers, kuram sekoja francūzis Hogo Pažē un Neilanda austrāliešu komandas biedrs Saimons Klārks. Emīls Liepiņš finišēja 67. vietā, 6 minūtes un 14 sekundes aiz uzvarētāja. Viņa komandas biedram Tesfatsionam 13. pozīcija.

Līna Svarinska svētdien savā sezonas pirmajā startā ņēma dalību Spānijā notikušajā Almeiras klasikā. 135 kilometru garajā distancē mūsu riteņbraucēja palīdzēja komandas biedrenēm. Pašai gan individuāli finišu sasniegt neizdevās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi