Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Neilandam sestā vieta Gran Premio Miguel Indurain viendienas velobraucienā

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas sestdien izcīnīja sesto vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā 1.Pro viendienas velobraucienā, bet Toms Skujiņš finišēja augstajā 17.pozīcijā, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

133 dalībnieku konkurencē uzvarēja spānis Alehandro Valverde.

Pieckārtējā "Tour dr France" uzvarētāja spāņa Migela Induraina vārdā nosauktais viendienas velobrauciens šogad atzīmēja savu 22.gadskārtu.

203 kilometru garajā distancē riteņbraucējiem bija jāpievar viens pirmās un divi otrās kategorijas kāpumi. Līdzenuma posmu trasē bija gaužām maz, kas spilgti sasaucās ar Induraina stiprākajām īpašībām laikā, kad viņš priecēja līdzjutējus ar spilgtām uzvarām kalnainās distancēs.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Neilands ("Israel Start - Up Nation") un Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo" ). 2017.gadā Skujiņš izcīnīja desmito vietu, bet Neilands divus gadus vēlāk finišēja 27. vietā.

Šogad Neilands kopā ar beļģi Benu Hermanu bija vadošie savas vienības braucēji cīņā par rezultātu, kamēr Skujiņa sākotnējais plāns bija maksimāli palīdzēt "Trek - Segafredo" līderim Baukem Mollemā.

Pēc dienas atrāviena likvidēšanas smagajā trasē nokomplektējās spēcīga braucēju līderu grupa ar Spānijas čempionu Luisu Leonu Sančesu, Lielbritānijas čempionu Benu Sviftu un mazāk zināmo Ekvadoras riteņbraucēju Džefersonu Sepedu.

Aktīvi sekotāju grupas priekšā bija arī abi Latvijas braucēji. Līderu trio visai ātri spēja pievienoties Neilanda komandasbiedrs Hermans. Līderu pārsvars pār sekotājiem sasniedza 45 sekundes, tomēr tad tas sāka dilt, kad tempu kurināja "Movistar" vīri.

Peletons ar katru kāpumu kļuva skaitliski mazāks, tomēr abi mūsu braucēji bija tajā. Sacensībās bija atļauta arī līdzjutēju klātbūtne. Vairāki fani visai neapdomīgi tuvu atradās braucējiem, kas izraisīja arī "Cofidis" komandas braucēja kritienu un aizkavēja arī Skujiņu. Carnikavietis gan spēja atgriezties trasē.

No līderu kvarteta vispirms atpalika Sepeda, bet tad arī Svifts un Hermans. Kāpumā 11 kilometrus pirms finiša uzbrukumu veica nepilnu 41 gadu vecais spānis Valverde, kurš kopā ar Sančesu izveidoja līderu duetu. Neilands tikmēr aktīvi brauca tuvākajā sekotāju grupā, kas bija vien ap desmit riteņbraucēju liela. Līderu duetu pirms finiša kāpuma panāca Kazahstānas čempions Aleksejs Lucenko, tomēr visai ātri viņš atkal iepalika. Turpretim Valverde prata aizbēgt arī no Sančesa.

Pasaules eksčempions visai droši izcīnīja skaistu solo uzvaru. Distancē viņš pavadīja piecas stundas desmit minūtes un 47 sekundes. Otrā vieta ar sešu sekunžu atpalicību tika Lucenko, bet trešā - Sančesam kurš atpalika par 15 sekundēm.

No Kuldīgas nākušais Murjāņu Sporta ģimnāzijas absolvents Neilands finišēja sestajā vietā 21 sekundi aiz uzvarētāja. Finiša spurtā viņš pārspēja Skujiņa komandas līderi šajās sacensībās Mollemā.

Latvijas riteņbraucējs par sniegumu sestdien ieguva 70 pasaules ranga punktus, kas viņam ļaus pakāpties rangā.

Arī Skujiņš sacensību gaitā bija ļoti aktīvs, dodot nozīmīgu ieguldījumu komandas rezultāta veidošanā. Finišā viņam uzteicamā 17.vieta.

Pirmdien Skujiņš un Neilands uzsāks dalību Pasaules tūres daudzdienu velobraucienā Basku zemē 'Itzulia Basque Country".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi