Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Neilands un Skujiņš ārpus pirmā simtnieka Basku zemes tūres priekšpēdējā posmā

Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš piektdien ieņēma attiecīgi 115. un 124.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Basku zemes velobrauciena priekšpēdējā, piektajā, posmā, toties augstvērtīgās pozīcijās finišēja latviešu komandas biedri no Israel Start-Up Nation un Trek - Segafredo vienībām.

Piektdien riteņbraucēji veica 160,2 kilometrus garu distanci ar trim trešās kategorijas kāpumiem posma otrajā daļā.

Dienas atrāvienā aizbrauca seši riteņbraucēji, kuru pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pārsniedza divas minūtes - Žiljēns Bernārs ("Trek - Segafredo"), Ide Shellings ("Bora-Hansgrohe"), Mikels Honore, Josefs Černijs (abi - "Deceuninck-QuickStep"), Andrejs Amadors ("Ineos Grenadiers") un Andrēass Leknessunns (DSM).

Pēdējā kāpumā aptuveni 30 kilometrus pirms finiša puse jeb trīs riteņbraucēji atkrita no bēgļu grupas, priekšā paliekot abiem "Deceuninck-QuickStep" riteņbraucējiem un Bernāram. Kad līdz finišam bija palikuši aptuveni pieci kilometri, sāka atpalikt arī Bernārs, tāpēc uzvara tika sadalīta starp abiem "Deceuninck-QuickStep" sportistiem.

Finišā nenoritēja cīņa par uzvaru, abiem komandas biedriem sacīksti beidzot plecu pie pleca. Nedaudz gan priekšā bija dānis Honore, kuram tika uzvara, bet otro vietu izcīnīja čehs Černijs. Abi posmu beidza pēc trīs stundām 39 minūtēm un 54 sekundēm, bet 17 sekundes vēlāk finišēja francūzis Bernārs.

Vēl pēc 11 sekundēm finišēja lielā grupa, kuras galvgalī bija Neilanda komandas biedrs Derils Imejs no Dienvidāfrikas Republikas. "Israel Start-Up Nation" bija gana aktīva peletonā un aptuveni 15 kilometrus pirms finiša lielās grupas priekšgalā bija izvirzījies arī Neilands.

Lielajā grupā bija arī kopvērtējuma vadošie sportisti, tāpēc tajā izmaiņas palika nemainīgas. Neilands uzvarētājiem zaudēja divas minūtes un 37 sekundes, bet Skujiņš bija vēl 50 sekundes lēnāks.

Sestdien 111,9 kilometrus garajā posmā ar septiņiem kategorizētajiem kāpumiem izšķirsies tūres uzvarētāja liktenis.

Kopvērtējumā līderis Brendons Maknaltijs no ASV (UAE) tuvāko sekotāju Pirmožu Rogliču no Slovēnijas (Jumbo-Visma") apsteidz par 23 sekundēm, bet vēl piecas sekundes atpaliek dānis Jonas Vinegārds ("Jumbo-Visma"). Neilands zaudē 24 minūtes un 26 sekundes, kas dod 68.vietu, bet Skujiņš ar 29 minūšu un piecu sekunžu deficītu ir 84.pozīcijā.

Pirms diviem gadiem Skujiņš Basku tūres kopvērtējumā ieņēma 39.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi