Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Romāns Vainšteins vairs nepilda šosejas riteņbraukšanas galvenā trenera pienākumus

Sadarbība ar Vainšteinu pārtrūkusi

Nedaudz vairāk par pieciem mēnešiem iesaistījās Latvijas velosporta aktivitātēs. 2000. gada pasaules čempions šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā Romāns Vainšteins šā gada 17. janvārī tika apstiprināts par Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galveno treneri, bet 26. jūnijā Vainšteins iesniedza atlūgumu, otrdien lasāms avīzē Diena.

"Es neredzēju ieinteresētību kaut ko mainīt," tā savu aiziešanu no trenera darba Dienai pamatoja Vainšteins.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) vadībai šāds pavērsiens bijis pārsteigums. "Nekas neliecināja, ka mūsu sadarbība varētu beigties," nu jau pāris mēnešu senus notikumus atcerējās LRF prezidents Igo Japiņš. "Romāns aktīvi pildīja savus pienākumus, kopā ar U23 izlasi izbrauca uz sacensībām Polijā, Slovākijā un Ukrainā, bet tad pēc Latvijas čempionāta iesniedza atlūgumu."

Japiņš un Vainšteins viens otru labi pazīst vēl no deviņdesmito gadu sākumposma. Japiņš strādāja par treneri un menedžeri, kad Latvijas izlases vadošie riteņbraucēji bāzējās Beļģijā un lauza sev ceļu uz profesionālajām komandām. Vainšteins nenoliedz, ka Japiņš viņam ir daudz palīdzējis. Pēc sportista karjeras beigām Vainšteinu uz Latvijā rīkotajiem riteņbraukšanas pasākumiem parasti aicināja tieši Japiņš. Pēc Igo iniciatīvas Romāns arī kļuva par šosejas izlases galveno treneri.

Uz jautājumu, vai federācijas finansiālās iespējas nav bijušas par iemeslu atlūguma iesniegšanai, Vainšteins atbildēja noraidoši. "Es jau ļoti labi saprotu, ka Latvijā ir visai sarežģīti ar atbalstītāju piesaistīšanu. Naudas ziņā šo gadu varēja pieciest, un tad jau gada beigās, kad uzņēmumiem notiek budžetu plānošana uz nākamo gadu, varēja mēģināt situāciju uzlabot. Galvenais tomēr bija nevēlēšanās pieņemt manas idejas."

Vainšteinam vasaras laika periods ir karstākais arī viņa privātajā biznesā – Kuldīgā izveidotajā ģimenes kafejnīcā Pīlādzītis. Tam arī viņš turpmākajos mēnešus grasās veltīt vairāk laika.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 22. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

VS
V
Kuldīgai - gribētu dzirdēt, redzēt, ko Tu esi saniegusi/is savā dzīvē....ja nepārzini ento gadu aizlaisto sistēmu un riteņbraukšanas virtuvi, tad NEDIRS!!!
Braucējs Gonkas
B
Iemesls ir vienkāršs. Kad šajā sistēmā ielaužas cilvēks, kurš ir motivēts tiešām palīdzēt riteņbraucējiem kā vien var, tad pēkšņi sākas pretestība un neviens nevēlas sadarboties. Pēc vairākiem veltīgiem mēģinājumiem viņš gan jau saprata, ka nav iespējams attīstīt riteņbraukšanu un padevās.
Trollis JT
T
Operas slavenības taču arī nebūvē operu namus un nenodarbojas ar to uzturēšanu... garlaicīgi... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi