Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aizdejoja līdz titulam

Sinners aptur Džokoviču un triumfē Melburnā.

Rakstura un fiziskās gatavības pārbaudījumu Austrālijas Atklātā tenisa (Australian Open) čempionāta izšķirošajās spēlēs izturēja uzlecošā Itālijas tenisa zvaigzne Janiks Sinners, kurš pusfinālā pārspēja turnīra neapšaubāmo favorītu Novāku Džokoviču, bet finālā atspēlēja divu setu deficītu, lai pirmo reizi karjerā celtu virs galvas Grand Slam trofeju. "Dievinu dejot stresa vētrā," vienu no galvenajām panākuma atslēgām pēc triumfa Melburnā atklāja jaunais čempions.

Pusfinālā pret desmitkārtējo Australian Open čempionu un visu tenisa rekordu mednieku Džokoviču 22 gadus vecajam Itālijas tenisistam izdevās panākt to, ko iepriekš nespēja pat leģendārie Rodžers Federers un Rafaels Nadals. "Biju šokā par savas spēles līmeni – ļoti nepatīkams pārsteigums," serbs Džokovičs pieļāva, ka pusfināls pret Sinneru bijusi viņam vājākā spēle Grand Slam sacensībās. Tur gan bija liels viņa pretinieka nopelns, jo Sinners pirmajos divos setos pārliecinoši apspēlēja favorītu, liekot tam nervozēt, bet pats nesalūza pēc zaudēta trešā seta taibreika. Vēl viena rakstura pārbaude topošajam čempionam bija finālā, kur viņš zaudēja pirmos divus setus pret pasaules trešo raketi Daniilu Medvedevu, taču prata spēli ievirzīt sev labvēlīgā gultnē. Interesanti, ka Medvedevs pusfinālā līdzīgā manierē pārspēja Aleksandru Zverevu. "Stress un spiediens ir vienmēr, taču tā ir laba lieta. Tie ir jāuztver ar labu sajūtu. Tā taču ir privilēģija, vai ne?" savu prasmi tikt galā ar augstākā līmeņa spriedzi raksturoja Sinners. 

Viņš kļuvis tikai par otro Itālijas tenisistu, kurš izcīnījis Grand Slam vīriešu konkurencē tenisa atklātajā ērā. Iepriekš to 1976. gadā Parīzē paveica Adriano Panata.

Dāmu vienspēļu turnīrā pērn izcīnīto titulu aizstāvēja Arina Sabaļenka, bet dubultspēlē Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku pirmo reizi vēsturē sasniedza Grand Slam finālu. Tajā gan nācās atzīt konkurenšu Suvejas Hsī un Elīzes Mertensas pārākumu.


Teniss

Australian Open

Vīrieši, fināls: J. Sinners (Itālija) – D. Medvedevs 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 Pusfināls: J. Sinners – N. Džokovičs (Serbija) 6-1, 6-2, 6-7 (6:8), 6-3; D. Medvedevs – A. Zverevs (Vācija) 5-7, 3-6, 7-6 (7:4), 7-6 (7:5), 6-3

Sievietes, fināls: A. Sabaļenka – Dž. Cjiņvena (Ķīna) 6-3, 6-2

Sieviešu dubultspēles, fināls: S. Hsī (Taivāna)/E. Mertensa (Beļģija) – L. Kičenoka (Ukraina)/A. Ostapenko (Latvija) 6-1, 7-5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi