Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Ieguldot 190 000 eiro, Valmierā uzbūvē otro unikālas konstrukcijas tenisa halli

Valmieras novadā ikvienam ir iespēja atrast sev tīkamu sporta veidu, par ko liecina ne vien Trīs Zvaigžņu balva 2022 atkārtots tituls Gada sporta pašvaldība, bet arī uzņēmēju atbilstoša rīcība, lai novadniekiem nodrošinātu dažādu sporta veidu apgūšanu visām vecuma grupām un profesionalitātes līmenim. Atsaucoties uz arvien pieaugošo interesi par tenisa prasmju apgūšanu, Kocēnos, turpat pie Valmieras, 12. februārī oficiāli atklāta jau otrā Bestes tenisa kortu halle.

Pirmā un līdz šim vienīgā Latvijā vieglas konstrukcijas tenisa halle ar mākslīgās zāles (super-grass) segumu Bestes tenisa kortos, tika uzbūvēta 2019. gadā. Valmieras iedzīvotājiem korti ir sasniedzami 10 minūšu laikā ar pilsētas sabiedrisko transportu vai privāto auto. Piesaistot četrus augsti kvalificētus un sertificētus trenerus no Rīgas un Saulkrastiem, pirmās halles noslodze aizpildījusies īsā laika posmā. Šobrīd pirmā halle spēj nodrošināt regulārus treniņus visu gadu ap 100 spēlētājiem no 5 līdz 70 gadu vecumam.

Lielā interese devusi skaidru signālu, ka nepieciešams blakus būvēt vēl vienu šāda tipa tenisa halli, lai paplašinātu darbību - nodrošināt vairāk treniņu laikus un atvieglot Latvijas mēroga sacensību gaitu, sadalot spēles uz diviem laukumiem. Sacensības Bestes kortos tiek rīkotas gan bērniem, gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Lai arī tenisa klubs vēl ir jauns, šajā klubā ir talantīgi bērni, kuri trenējas piecas reizes nedēļā un teicami startē valsts līmeņa sacensībās. To vidū arī bērni, kurus sponsorē tenisa entuziasti - uzņēmēji no kluba aprindām. Treneri lepojas, ka 3 gadu laikā 10 gadīgā tenisa spēlētāja - iesācēja no Valmieras, trenējoties Bestes tenisa klubā, ir sasniegusi pietiekami augstu līmeni, lai kopš 2022. gada rudens trenētos Spānijā Rafaela Nadāla tenisa akadēmijas programmā.

Otrās tenisa halles būvniecībā ieguldīti 190000 eiro no kortu īpašnieka Gata Buiļa, attīstības finanšu institūcijas Altum, Leader – biedrības “No Salacas līdz Rūjai” finansējuma. Bestes tenisa kortu vadītāja un trenere Iveta Brūniņa-Buile atzīst: “Otra korta atvēršana dos iespēju vēl lielākam skaitam novadnieku nodarboties ar šo daudzpusīgo sporta veidu. Tā ir veiksmīga biznesa attīstība ar iespēju piedāvāt vairāk laikus gan individuālajiem, gan grupu treniņiem. Esmu pārliecināta, ka izdosies piesaistīt arvien vairāk bērnus un pusaudžus, kas man kā vadītājai un trenerei dod ļoti daudz prieka. Gan redzēt, kā bērni progresē sportiskā līmenī, piedāvājot viņiem augsta līmeņa sportisko bāzi, gan novērot un priecāties par to, ka Bestes ir viņu otrās mājas, kur labi justies, satikt draugus un pilnveidot savas prasmes. Protams, to pašu varu teikt arī par jauniešiem un pieaugušajiem, kuri ikdienā strādā nopietnus profesionālos amatus, bet brīvajā laikā labprāt rūpējas par savu veselību un dzīvesprieku, spēlējot tenisu.”

Valmieras novada domes priekšsēdētājs Jānis Baiks atklāšanas pasākumā uzteic:” Mēs ļoti novērtējam sporta infrastruktūru, ko jūs attīstat. Mums kā pašvaldībai primāri ir tas, ka bērniem un jauniešiem tiek radītas papildus iespējas. Viens ir halli uzbūvēt, un otrs – to piepildīt ar saturu. Jau šobrīd redzam, ka saturs ir ļoti kvalitatīvs, un iespējas, ko jūs dodat un radāt, ir vienkārši fantastiskas! Liels paldies par to, ko jūs darāt, un ticu, ka Bestes tenisa kortus mēs vēl daudz dzirdēsim – Valmieras novads ar jums lepojas!”

Irina Kuzmina – Rimša, Latvijas Tenisa Savienības attīstības direktore atklāšanas pasākumā novēl: “No sirds priecājamies, ka Latvijas tenisā ienāk spēcīgi klubi. Līdz ar otrā laukuma uzcelšanu, ļoti ceram, ka šeit tiks rīkotas ne tikai Latvijas mēroga sacensības, bet arī starptautiskās. Redzot, kāds darbs un zināšanas šajā klubā tiek ieguldītas, prognozējama strauja tenisa attīstība Valmierā.”

Uzslavas un novēlējums papildina Lilita Didrihsone, Latvijas Tenisa Savienības “U10 Teniss” programmas un komisijas vadītāja: “Esam gandarīti par Bestes tenisa kluba straujo un profesionālo attīstību. Jau no pašiem pirmsākumiem ielikti spēcīgi pamati ar profesionālu treneru darbību, fantastisku iekšējo menedžmentu. Jau pec pāris gadu darbības no šī kluba Latvijas sacensībās redzam startējam spēcīgus bērnus. Ļoti ceram, ka Bestes nākotnē būs kā Latvijas tenisa rota!”

Vēl bez treniņiem tiek domāts par dažādiem alternatīviem projektiem. Kortu vadītāja kopā ar treneriem veido izglītojošus tenisa pasākumus skolām, aicinot klases iepazīties ar tenisu. Sadarbība notiek arī ar uzņēmumiem, kuri rīko bērnu un jauniešu nometnes. Pašu kluba audzēkņi ik vasaru piedalās augstākā līmeņa tenisa nometnē ar latviešu profesionālu tenisisti no ASV – Līgu Dekmeijeri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi