Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kontaveita: Patīkami būt novērtētai, bet par Baltijas pirmās raketes godu daudz nedomāju

Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita ir gandarīta par saviem sasniegumiem, taču Baltijas pirmās raketes gods viņai nešķiet ļoti svarīgs, sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina sportiste.

Jau ziņots, ka WTA ranga 22.vietas īpašniece Kontaveita trešdien Tallinā Merks Cup mačā ar 6-1, 6-2 sagrāva Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu, kura reitingā ir 43.pozīcijā.

Kontaveita bija priecīga par maču un tā iznākumu, jo kādu laiku nebija spēlējusi augstā līmenī.

"Nezināju, ko sagaidīt no šodienas spēles, turklāt Anastasijai bija ļoti labi rezultāti paraugturnīros Berlīnē. Tāpēc sev nekādus konkrētus mērķus attiecībā uz spēli neizvirzīju. Izbaudīju spēlēšanu savu tribīņu priekšā, un līdzjutēji man patiešām deva enerģiju. Biju nocietusies pēc spēlēšanas, maču sāku ļoti labi un agresīvi, uzspiežot savu spēli," stāstīja Igaunijas tenisiste.

Viņasprāt, spriedze bija tikpat liela kā jebkurā WTA turnīrā. "Biju patiešām gandarīta par iespēju doties kortā pēc tik ilga laika, kas pavadīts tikai treniņos. Tas ir lieliski, ka mums ir iespējas savā starpā spēkoties," atzina Kontaveita.

WTA sezonu viņa atsāks turnīrā Palermo, tāpat igaunietes plānā ir ASV atklātais čempionāts ar nosacījumu, ja tas norisināsies. 

"Protams, ka ir bažas par epidemioloģisko situāciju, un būtu naivi domāt, ka nekas nedraud. Taču esmu pārliecināta par to, ka, ja turnīrs notiks, rīkotāji parūpēsies, lai viss ir droši. Domāju, ka viņi izveidos "burbuli", kurā nebūs saskares ar ārpasauli un viss būs kā parastā turnīrā," komentēja Kontaveita.

Šovasar Igaunijas tenisiste daudz trenējusies, taču pirms trešdienas mača viņa nebija pārliecināta par to, kā tas ietekmēs viņas spēli.

"Esmu patiešām gandarīta par to, kā treniņi ir palīdzējuši manā spēlē. Domāju, ka esmu savā optimālajā formā un būšu gatava ASV atklātajam čempionātam. Šobrīd gan vīrusa dēļ ir daudz neskaidrību, tāpēc grūti domāt par konkrētiem mērķiem. Protams, viens no tiem ir kādreiz uzvarēt Grand Slam turnīrā," teica Kontaveita.

Pērn pavasarī Kontaveita sasniedza savu karjeras rekordu WTA rangā - 14.vietu. Viņa cer, ka kādreiz izdosies iekļūt pirmajā desmitniekā.

"Jau pagājušajā gadā uz to mērķēju, taču saslimšana liedza aizvadīt sezonas beigas. Zaudēju ļoti daudz punktu," teica Kontaiveta, kura šobrīd ir Baltijas vadošā tenisiste. "Protams, ka ir patīkami būt pēc iespējas augstākā pozīcijā un būt novērtētai, taču par to daudz nedomāju."

Ar pērn sasniegto nebija gana, lai viņa tiktu atzīta par Igaunijas gada sportisti - pie šī goda tika frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru.

"Viņai ir daudz zelta medaļu, ar to nav iespējams sacensties. Junioru līmenī esmu atzīta par Igaunijas labāko sportisti, bet pieaugušo kategorijā pie šāda goda vēl neesmu tikusi. Igaunijā ir ļoti daudz sporta veidu un labu atlētu, tāpēc apbalvojumus pelnījuši daudzi. Teniss tādā veidā ir nepateicīgs sporta veids. 22.vieta pasaules rangā neizklausās nekas izcils, taču tenisā tas ir ļoti augsts punkts. Ir cilvēki, kas saka "tu taču neesi pirmā vai otrā un tev nav nevienas medaļas". Taču patiesībā tur tikt ir ļoti grūti," skaidroja Kontaveita.

Igaunijā ir divas pirmā simta tenisistes, un pēc Kontaveitas teiktā teniss kļūst arvien populārāks un populārāks. 

"Mums ir daudz amatieru spēlētāju un bērnu. Tiek atvērti jauni korti, kas tiek ļoti noslogoti. Ceru, ka nākotnē būs vēl augstākā līmeņa spēlētājas, jo šis ir īstais brīdis. Skatoties uz bērniem, grūti izsecināt, ko viņi nākotnē sasniegs. Arī junioru līmenī ir bijuši perspektīvi spēlētāji, taču pāreja uz pieaugušo tenisu ir ļoti smaga," secināja Kontaveita.

Tallinietes spēles klātienē šonedēļ apmeklē arī viņas vecāki un draugi. "Patīkami, ka varam spēlēt Tallinā, jo nav daudz iespēju mūs redzēt klātienē. Būtībā, Federāciju kauss ir vienīgā reize, kad varam spēlēt savu tribīņu priekšā," atzina Kontaveita.

Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Turnīrs norit Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. "Tondi" tenisa centrā trešdien paredzētas piecas spēles - četras vienspēles un viena dubultspēle, bet dienu vēlāk būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.). 

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi