Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas tenisistes pēc 24 gadu pārtraukuma atgriežas Federāciju kausa pasaules grupā

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien Hantimansijskā nodrošināja uzvaru pārspēlēs par ceļazīmi uz Federāciju kausa pasaules otro grupu, ar 3-1 uzveicot Krieviju. Sākot ar nākamo gadu, abas pasaules grupas, visticamāk, tiks apvienotas vienā lielā grupā, kurā būs planētas 16 labākās komandas, tajā skaitā arī Latvija.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993. gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei. 1994. gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Kā vēstīts, svētdienas pirmajā vienspēlē Ostapenko ar rezultātu 7-5, 6-1 pārspēja Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu. Savukārt otrajā vienspēlē Sevastova ar 6-2, 7-5 pārspēja Jekaterinu Makarovu, nodrošinot Latvijas uzvaru ar 3-1.

Sevastova pirmajā setā spēlēja pārliecinoši, ceturtajā un astotajā geimā nobreikojot pretinieci. Otrā seta otrajā geimā Sevastova neizmantoja breikbumbu, turklāt pazaudēja daudz spēka, kā rezultātā zaudēja savu nākamo servi. Seta gaitā Latvijas tenisiste nonāca iedzinējos ar 2-4, taču septītajā geimā atspēlēja divas breikbumbas un atgriezās spēlē.

Desmitajā geimā, kurā Makarova servēja par uzvaru setā, Sevastova nobreikoja pretinieci un panāca izlīdzinājumu 5-5. Tāpat viņa lauza arī nākamo mājinieces servi un setā panāca 7-5, kas mačā un arī visā duelī atnesa Latvijai uzvaru.

Maču noslēgs dubultspēle, kurai Latvija pieteikusi Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani.

Jau vēstīts, ka sestdien pirmajā spēlē pasaules ranga 15. rakete Sevastova ar rezultātu 3-6, 6-2, 4-6 zaudēja Pavļučenkovai, kura rangā atrodama 27.vietā, bet otrajā duelī planētas piektā rakete Ostapenko ar 7-5, 6-4 uzvarēja ranga 32.numuru Jekaterinu Makarovu, duelī panākot neizšķirtu 1-1.

Ostapenko līdz šim ar Pavļučenkovu tikusies vienu reizi, kad 2016. gada Birmingemas WTA turnīra pirmajā kārtā uz zāles seguma ar 7-6 (7:2), 6:1 uzvarēja Latvijas tenisiste.

Tikmēr Sevastova un Makarova savā starpā mērojušās trīs reizes, visos mačos uzvarot Krievijas tenisistei. Pēdējā savstarpējā cīņa bija šogad Dubaijas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā, kurā Sevastova zaudēja ar 6-3, 6-7 (9:11), 3-6. Zīmīgi, ka visi trīs mači ir notikuši uz cietā seguma laukumiem, bet Hantimansijskā tiek spēlēts uz māla seguma.

Latvijas izlases sastāvā šim duelim vēl pieteiktas Diāna Marcinkēviča (pasaules ranga 281. vieta) un Daniela Vismane (786.). Tikmēr Krievijai sastāvā ir arī Jeļena Vesņina (43.) un Natālija Vihļanceva (82.).

Svētdienas dubultspēlei pagaidām pieteiktas Marcinkēviča/Vismane un Makarova/Vesņina, kuras dubultspēļu rangā ir augstajā otrajā vietā. Šis krievu duets ir izcīnījis trīs Grand Slam dubultspēļu turnīru uzvarētāju titulus, pēdējo no tiem pērn Vimbldonā.

Krievijas valstsvienībai šajā duelī nepalīdz valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura rangā atrodas 14. vietā. Tāpat nav pieredzējušās Svetlanas Kuzņecovas un slavenās Marijas Šarapovas, kuras rangā ir attiecīgi 28. un 42. pozīcijā.

Latvijas izlases kapteinis šajā turnīrā ir Andis Juška, kamēr Krievijai tas ir karjeras laikā trīs ATP titulus izcīnījušais Igors Andrejevs.

Top komentāri

urrāā
u
Lai dzīvo mūsu meitenes un sports , prieks par viņām .
tenisa bumbiņa
t
Apsveicu! Krutas meitenes!
Onslow
O
foršas meitenes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi