Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Iepriekšējā sezonā neveiksmīgas izlozes un nelielas veselības problēmas liedza Miķelim Lībietim (att.) sasniegt izvirzīto mērķi iekļūt Austrālijas Atklātā tenisa čempionāta kvalifikācijā, taču cēsnieks pēc treniņnometnes Tenerifē ir gatavs jaunai cīņai

Lībietis: Kopā ar Ernestu Gulbi aizvadīju kvalitatīvāko starpsezonu karjerā

"Izcila iespēja, kādu nedrīkstēja neizmantot," mēnesi ilgos treniņus Tenerifē kopā ar Latvijas tenisa zvaigzni Ernestu Gulbi novērtē Miķelis Lībietis, kuram būs jāiejūtas Latvijas komandas līdera lomā nedēļas nogalē gaidāmajā Deivisa kausa izcīņas duelī Jelgavā pret Norvēģiju. 24 gadus vecais cēsnieks cer, ka kvalitatīvākā starpsezona viņa karjerā ļaus veikt izrāvienu karjerā, lai Latvijas kungu tenisā mēs drīz varētu runāt par diviem elites sportistiem.

Vai sezonas sākumā esi gatavs Deivisa kausam? 

Mēnesi biju treniņnometnē, tāpēc esmu ļoti labā sportiskajā formā. Nevaru sagaidīt Deivisa kausu, jo turnīri spēlēti jau divus mēnešus.

Spēļu ritma trūkums netraucēs?

Nē, jo vairāk ir izsalkums pēc spēlēm, nevis prakses trūkums. Treniņos esmu labi pastrādājis, lai uzlabotu fizisko sagatavotību un daudzas lietas, kuras iepriekš neizdevās uzlabot. 

Tas nozīmē, ka kortā rādīsi kaut ko jaunu un neredzētu?

Piektdien nāciet un skatieties [smejas]. Es pats jūtos ļoti labi, jo man nekad mūžā nav bijusi tik kvalitatīva starpsezona un esmu daudz labākā formā nekā parasti. 

Kā nokļuvi treniņnometnē pie Ernesta?

Pēc īsas atpūtas biju atsācis treniņus Amerikā, kad [izlases kapteinis] Kārlis Lejnieks man vaicāja par starpsezonas plāniem un piedāvāja šādu variantu. Lai gan biju domājis palikt Amerikā, kur man vajadzēja nokārtot dokumentus sportista vīzai, piekritu, daudz nedomājot, jo zināju, ka tas man noderēs. Ne tikai treniņi, bet arī kontakti, kādus tur varu iegūt. Tādas iespējas bieži negadās.

Kā treniņi atšķīrās no ierastajiem? 

Metodika ļoti neatšķīrās, taču viss notika daudz augstākā kvalitātē. Man palīdzēja visa Ernesta komanda, fizioterapeits, fiziskās sagatavotības treneris. Pieeja bija daudz profesionālāka. Kopš pabeidzu universitāti Amerikā, man viss gatavošanās process bija jāpaveic vienam pašam, domājot par treneriem, fizioterapeitiem. Tur viss bija uz vietas, bet man atlika tikai katru rītu celties un strādāt. Guvu milzu pieredzi, strādājot kopā ar cilvēku, kurš tenisā sasniedzis tik ļoti daudz.

No Tenerifes ierodamies gaidījām ne tikai tevi, bet arī Ernestu...

Jā, bet es viņu saprotu, jo pēc tik ilgas atlabšanas no savainojuma viņam ir svarīgi pēc iespējas labāk sagatavoties savai sezonai, lai nostātos uz kājām. Pēc tam var domāt par startu izlases sastāvā. Esmu pārliecināts, ka Ernests mums palīdzēs arī Deivisa kausā, ja viņam izdosies labs sezonas sākums. 

Vai esi gatavs uzņemties līdera lomu komandā?

Jā, būs jāpacīnās. Norvēģiem ir jauna komanda ar talantīgiem tenisistiem, bet šī ir tā retā reize, kad mums ar Mārtiņu [Podžu] būs pārsvars Deivisa kausa spēļu pieredzē. Jācenšas to izmantot. Vienkārši nebūs, jo viņu līderis gandrīz izgāja kvalifikāciju Austrālijas Grand Slam turnīrā, kas liecina par augstu meistarību. 

Visu sarunu lasiet trešdienas, 1.februāra, laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi