Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājā par 7,5 miljoniem eiro tapusi jauna tenisa halle

Liepājā šodien atklāta olimpiskā centra jaunā tenisa halle, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldība.

Kopumā kompleksā ir pieci iekštelpu korti, trenažieru un atpūtas zāles, ārtelpu un pludmales tenisa, kā arī sporta spēļu laukumi. Tāpat hallē ir administratīvais korpuss, sporta preču veikals un kafejnīca.

Tenisa halle paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubu treniņprocesa apstākļu uzlabošanai un nodrošināšanai visa gada garumā. Jaunā halle paplašina iespējas rīkot starptautiska līmeņa sacensības Liepājā un vienlaikus turpināt treniņa nodarbības paralēli sacensību norisei.

"Šodien Liepājai, pilsētniekiem un viesiem ir svētki, jo sporta veids, kas vēju pilsētā sakņojas jau vairāk nekā simts gadus un izaudzinājis arī starptautiska līmeņa tenisa zvaigznes, ir ieguvis jaunas mājas. (...) Tālākais darbs būs ēku piepildīt ar kvalitatīvu saturu - treneriem, audzēkņiem, pašmāju un arī starptautiska mēroga sacensībām. Liepājas pašvaldība noteikti būs atbalsts, lai vārdi "Liepāja" un "teniss" izskanētu arvien ciešākā un profesionāli kvalitatīvākā skanējumā," sacīja Liepājas mērs Jānis Vilnītis (LRA).

Pašvaldība uzsver, ka jaunā sporta infrastruktūra būs ieguvums arī blakus esošās skolas audzēkņiem, kuriem sporta stundas varēs notikt modernā un ērtā stadionā. Sporta un vingrošanas laukumi ārpus nodarbībām būs pieejami ikvienam iedzīvotājam.

"Mums ir vairāk nekā 200 bērni un jaunieši, kas trenējas Tenisa skolā un turpmāk ik dienas varēs izmantot vienu no modernākajām sporta būvēm valstī. Teniss ir sporta veids, kas norūda un disciplinē, kas liek būt ātram un vienlaikus spēcīgam, tas liek vērot savu pretinieku un domāt līdzi. Tāpēc man ir milzīgs prieks, ka ar šodienu Liepājas tenisa dzīvē sākas pilnīgi jauns posms," sacījis Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Sesks.

Tenisa halles projektēšanu un būvniecību veica AS "UPB" par 7,5 miljoniem eiro. Tenisa halles būvniecība tika līdzfinansēta no valsts un Liepājas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Top komentāri

Man patīk
M
Liepāja izdzīvo no patvaldību izlīdzināšanas fonda, bet uzbūvē koncetzāli, tenisa halli, uztur hokeja, futbola, basketbola komandas...
Haralds
H
Nosūtiet šito čīkstulim Apīnim, kam lidl traucēja kļūt par baletdejotāju
VVZ
V
Liepāja stipri atgādina to zīdaini, par kuru teica- "Viss sūdos, bet kā tur galvu!". Tenisa halle jau nu bija tā lieta, kas visvairāk vajadzīga...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi