Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV neatklāj Vimbldonas tenisa turnīra spēļu pārraidēm prasīto līdzekļu apmēru

Latvijas Televīzija (LTV) neatklās Vimbldonas tenisa turnīra spēļu pārraidīšanai nepieciešamo līdzekļu apmēru, tostarp, cik šim mērķim plānots lūgt piešķirt no valsts budžeta, aģentūrai LETA sacīja LTV pārstāve Dace Jansone.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar līgumu LTV bez licences devēja The All England Lawn Tennis Club (Championships) Limited piekrišanas nevar sniegt trešajām personām nekādu informāciju par līguma saturu. "Līdz ar to neesam tiesīgi izpaust finansējuma summu," sacīja Jansone.

Taujāta, vai LTV varētu sniegt informāciju par finansējuma apmēru, kuru tā spēļu pārraidīšanai plāno lūgt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", Jansone sacīja, ka šis jautājums esot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārziņā.

Kā ziņots, NEPLP pagājušajā nedēļā sēdē atbalstīja LTV lūgumu rast papildu finansējumu Vimbldonas tenisa turnīra pirmo trīs kārtu pārraidēm, nolemjot to lūgt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Padome šādu lēmumu pieņēmusi, ņemot vērā, ka pēdējā laikā Latvijas tenisa spēlētāju panākumi pasaulē ir vērā ņemami - Latvijas tenisistu Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas spēles Grand Slam tenisa turnīros izraisīja lielu sabiedrības interesi, un trīs Latvijas tenisistu piedalīšanās Vimbldonas tenisa turnīrā ir uzskatāma par nacionālas nozīmes sporta notikumu.

Taujāta, kāds ir spēļu pārraidēm nepieciešamais līdzekļu apmērs, NEPLP locekle Ieva Beitika aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban padome ir pieņēmusi tikai konceptuālu lēmumu atbalstīt LTV ierosinājumu un lūgusi LTV izstrādāt tāmi, kurā norādītas attiecīgās finanšu pozīcijas, tostarp arī LTV līdzfinansējums, tādēļ pašlaik nav iespējams pateikt precīzu summu, kāda pārraidēm būs nepieciešama.

Beitika skaidroja, ka pēc tāmes saņemšanas, plānots to iesniegt Finanšu ministrijā (FM) un Kultūras ministrijā, lai jautājumu tālāk virzītu apspriešanai Ministru kabinetā.

Vaicāta, vai lūgums Vimbldonas tenisa turnīra spēļu translācijai atbilst principiem, pēc kuriem tiek piešķirts finansējums no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, NEPLP pārstāve sacīja, ka to būs iespējams uzzināt tikai pēc tam, kad padome būs nosūtījusi FM vēstuli ar lūgumu izvērtēt nepieciešamību piešķirt finansējumu spēļu pārraides nodrošināšanai.

Kā ziņots, prestižais Vimbldonas čempionāts, kurā piedalīsies gan Ostapenko, gan Sevastova, gan arī Ernests Gulbis, sākas šodien, 3.jūlijā.

Ostapenko uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā tenisā sieviešu vienspēlēs, iegūstot augstākā līmeņa starptautisko tenisa sacensību (Grand Slam) uzvarētājas titulu. Savukārt Sevastova pagājušajā mēnesī tika kronēta par Maljorkas WTA International sērijas turnīra uzvarētāju.

 

Top komentāri

Kaspars
K
Nav ko ākstīties, līdzekļi neparedzētiem gadījumiem vispār tika ieviesti, lai traģēdiju vai dabas katastrofu gadījumos varētu rast risinājumus. LTV jātiek galā ar savu gada budžetu, vai arī jārāda spēles, ja kāds no mūsu tenisistiem pārvar vismaz divas turnīra kārtas.
ARGO
A
Komerckanāls tā varētu uzvesties. Bet LTV? Mūsu valsts un laikmeta sirdsapziņa?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi