Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mediji: Austrālija anulējusi Džokoviča vīzu

Austrālija anulējusi vīzu planētas pirmajai raketei vīriešu tenisā Novakam Džokovičam, kurš tādējādi nevar ierasties sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra norises vietā.

Džokovičs trešdien ieradās Melburnā, kur varasiestādes konstatēja kļūdu viņa vīzas pieteikumā. Austrālijas mediji ziņo, ka Džokovičs pametīs valsti, bet tajā pat laikā viņa advokāti mēģinās pārsūdzēt lēmumu.

Džokoviča ceļā uz Austrāliju trešdien jau radās sarežģījumi, jo Viktorijas štata amatpersonas atteicās apstiprināt viņa vīzas pieteikumu.

Štata sporta ministra pienākumu izpildītāja Džaala Palforda trešdien tviterī rakstīja, ka štats ir noraidījis federālās valdības lūgumu palīdzēt saistībā ar sportista vīzu, jo vīzu apstiprināšana esot federālās valdības ziņā.

Pagaidām gan nav skaidrs, kādēļ radusies problēma ar Džokoviča vīzu, bet Austrālijas medijos izskanējis, ka sportists pieteicies nepareizam vīzas veidam.

Plašu rezonansi izraisījis arī Austrālijas atklātā tenisa čempionāta organizatoru lēmums piešķirt medicīnisku izņēmumu Džokovičam, kurš līdz šim vairījies publiski runāt par savu vakcinācijas statusu, aizbildinoties, ka tā ir privāta lieta. Vietnē "Instagram" tenisists šonedēļ paziņoja, ka ir saņēmis medicīnisko izņēmumu, kas sniedz iespēju piedalīties turnīrā, un jau ir ceļā uz Austrāliju.

Tomēr viņam varētu rasties problēmas uz robežas, jo Austrālijas valdība ir paziņojusi, ka viņam jāuzrāda "pieņemami pierādījumi", ka viņš nevar vakcinēties medicīnisku apsvērumu dēļ.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Melburnā jau ir ieradies Nadals, lai pēc inficēšanās ar Covid-19 varētu pienācīgi sagatavoties gaidāmajai sezonai un turnīram.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no 17. līdz 30.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi