Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ostapenko atgriešanās Ņujorkā ar uzvaras garšu

Labā noskaņojumā sezonas pēdējam Grand Slam turnīram gatavojas Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kura uz Ņujorku dodas ar nule izcīnīto dubultspēļu titulu azotē. Rīdziniece ASV atklātajā čempionātā startēs pēc divu gadu pārtraukuma – pēdējo reizi viņa tajā piedalījās 2019. gadā. Turnīra spēles no 29. augusta ik dienu tiešraidē translēs Eurosport kanāli.

Ostapenko Ņujorkas Grand Slam ir piedalījusies piecas reizes, pēdējās trīs no tām sasniedzot trešo kārtu vienspēlēs.

Viņai ir labas izredzes vismaz tikpat tālu tikt arī šosezon, jo pasaules ranga 16. vietas īpašniece tieši ar šādu numuru ir izlikta pirms piektdien paredzētās izlozes un pirmajās kārtās nevarēs tikties ar citām favorītēm. 

Pirmajā kārtā Aļona tiksies ar ķīnieti Cjiņveņu Dženu (WTA 40.), ceturtdien noskaidrots turnīra izlozē. Savukārt spēles uzvarētājai otrajā kārtā būs jātiekas ar mājinieci Klēru Liu (WTA 84.) vai neitrālo sportisti Anastasiju Potapovu (WTA 54.).

Vēl augstāk – ar ceturto numuru – viņa ar savu šīs sezonas stabilo pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku izlikta dubultspēļu sacensībās. Abas kopā pagājušās nedēļas nogalē triumfēja Sinsinati dubultspēļu turnīrā, bet pirms tam šovasar sasniedza pusfinālu iepriekšējos Grand Slam Francijas atklātajā čempionātā Parīzē un Vimbldonas čempionātā Londonā.

Uzmanības centrā šajā Grand Slam būs izcilā ASV tenisiste Serēna Viljamsa, kurai savu skatītāju priekšā būšot pēdējais lielais turnīrs pirms karjeras beigām. 40 gadu vecumā Serēna cer izcīnīt savu 24. Grand Slam titulu, lai panāktu leģendāro austrālieti Mārgaretu Kortu. Savukārt vīriešu sacensības šosezon izceļas ar to, ka uzreiz trīs tenisisti var sevi dēvēt par aktuālajiem to čempioniem, jo triumfējuši Ņujorkā pēdējā reizē, kad piedalījušies tur notiekošajā turnīrā. 

Rafaels Nadals pēc uzvaras 2019. gadā izlaidis nākamos divus ASV atklātos čempionātus, Dominiks Tīms pēc titula izcīnīšanas 2020. gadā to izlaida pērn, bet Daniils Medvedevs kausu virs galvas cēla pagājušajā sezonā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi