Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ostapenko izšķirošajā brīdī Madridē pieļauj kļūdu sēriju

Četras pēc kārtas pieļautas kļūdas izšķirošā seta galotnē liedza Aļonai Ostapenko iespēju pacīnīties par uzvaru šīs sezonas pirmajā Pasaules tūres spēlē uz māla jeb tenisita seguma. Latvijas vadošā tenisiste Madrides WTA turnīra pirmajā kārtā ar 2-6, 6-4, 4-6 zaudēja Jekaterinai Aleksandrovai, kurai turnīrā ļauts piedalīties zem neitrāla karoga.

Ostapenko (12. rangā) tā bija pirmā spēle mēneša laikā, kamēr rīdziniece tika galā ar plaukstas savainojumu. Aleksandrova (45.) tikmēr jau bija krietni apradusi ar māla segumu, jo uz tā aprīļa sākumā Čārlstonā sasniedza savu šīs sezonas pirmo pusfinālu un pagājušajā nedēļā piedalījās arī turnīrā Štutgartē. Arī Madridē viņa pirms spēles ar Latvijas tenisisti pārvarēja divas kārtas kvalifikācijā, kur bija izlikta ar pirmo numuru. 

Aleksandrova pārņēma iniciatīvu pirmajā setā, kur no trešā geima guva četrus punktus pēc kārtas. Arī otro setu ievērojami labāk iesāka "neitrālā" krieviete, uzvarot pirmos trīs geimus, tomēr Ostapenko spēja lauzt cīņas gaitu un ne tikai izlīdzināja spēles gaitu, bet izšķirošo punktu guva, atstājot servējošo pretinieci "sausā". Izšķirošajā setā nevienai no tenisistēm neizdevās iegūt būtisku pārsvaru līdz pat galotnei, kad Ostapenko vispirms divreiz pēc kārtas pieļāva dubultkļūdu servē, pēc tam divreiz iesita bumbiņu tīklā un zaudēto atspēlēt vairs nepaguva.

Turnīra otrajā kārtā Aleksandrova spēlēs pret 30 gadu veco spānieti Nuriju Parisasu (52.). Ostapenko par dalību turnīrā nopelnīja desmit ranga punktus. Īpaši nozīmīgi viņai būs divi nākamie lielie turnīri uz māla seguma. Vispirms Romā viņai jāaizstāv 190 par iepriekš sasniegto ceturtdaļfinālu nopelnītie ranga punkti, bet sezonas otrajā Grand Slam Parīzē viņai ir iespēja ievērojami papildināt ranga punktu krājumu. No iepriekš izcīnītajiem punktiem Roland Garros kortos viņai jāaizstāv tikai desmit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi