Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ostapenko mamma un trenere: Nākamgad zināsim, kam piekrist, kam atteikt

Pienācīga treniņapjoma trūkums bijis par iemeslu ne visai veiksmīgajam sezonas sākumam Latvijas vadošajai tenisistei Aļonai Ostapenko, sarunā ar Dienu skaidroja pasaules sestās raketes māte un trenere Jeļena Jakovļeva. Pagājušā gada Francijas Atklātā tenisa čempionāta uzvarētājai starpsezonā un pirmajās šī gada nedēļās bijis mazliet par daudz pienākumu pret atbalstītājiem, taču Jakovļeva to uztver kā labu pieredzi nākotnei.

Ostapenko sezonu sāka ar diviem zaudējumiem turnīru pirmajās kārtās Ķīnā un Austrālijā, bet sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā Melburnā viņa izstājās trešajā kārtā, piekāpjoties igaunietei Anetei Kontaveitai. Pēc tā Latvijas pirmā rakete izstājās trešajā kārtā Sanktpēterburgas Premier turnīrā. "Sezonas sākums bija sarežģīts, jo bija ļoti daudz jāizdara priekš sponsoriem un atbalstītājiem. Bija daudz lidojumu, tāpēc patiesībā sanāca ļoti maz trenēties. Aļona kārtīgi pēc ierastā ritma treniņus sāka tikai tad, kad bijām jau Austrālijā. Tomēr sezona ir gara. Ceru, ka viņa ātri sasniegs savu labāko sportisko formu," norādīja tenisistes māte. Viņa sezonas sākuma rezultātus neuzskata par sarūgtinošiem, lai gan tādi tie varētu šķist pēc izcilās iepriekšējās sezonas. "Nākamgad zināsim, ko un kā darīt. Kam piekrist, kam atteikt. Tā visa ir laba pieredze."

Latvijas elites tenisistes Tallinā Latvijas komandas sastāvā cīnās Federāciju kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā, kur ir turnīra galvenās favorītes. "Tikai pirmdien atgriezāmies Rīgā no Sanktpēterburgas, bet praktiski tikai samainījām mantas, drēbes un devāmies uz Tallinu. Aļona ir ļoti priecīga par iespēju pārstāvēt valsti šajā turnīrā. Īpaši patīkami ir tas, ka mums beidzot ir labākais sastāvs, spēcīga komanda un diezgan veiksmīga izloze. Tie ir visi priekšnoteikumi, lai iekļūtu Pasaules grupā," mērķi uzstāda trenere Jakovļeva. Bažas gan radot kājas savainojums, ko Ostapenko guva vēl Melburnā. "Kāja vēl mazliet sagādā problēmas, jo viss līdz galam sadzijis nav, bet ceru, ka tas neradīs problēmas. Šajā nedēļā ar mums ir arī fizioterapeits, kurš parūpēsies, lai viss būtu kārtībā,” norādīja Jakovļeva.

Lai gan Latvija ir Tallinas turnīra favorīte, jāuzmanās esot no visām pretiniecēm, jo komandu mači atšķiroties no individuālajām sacensībām – vietai rangā šeit neesot tik lielas nozīmes. "Ar katru komandu būs nopietni jāpacīnās. Tās pašas turcietes komandu mačos parasti spēlē ļoti labi. Šeit ir arī diezgan lēns segums, kas Aļonai nav pārāk parocīgs, bet jācīnās par uzvaru katrā spēlē," uzsvēra trenere.

Pēc Federāciju kausa turnīra Ostapenko dosies uz Dohu, bet pēc tam jau paredzēti pirmie turnīri viņpus Atlantijas okeāna.

 

Top komentāri

Randy
R
Veiksmi, Aljona, Veiksmi!
nūū
n
smukai mammai smuka meita , lai veicas .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi