Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko un Sevastova aizvada WTA turnīru otrās kārtas mačus

Latvijas sieviešu tenisa spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šodien aizvada WTA turnīru otrās kārtas mačus. Valsts otrā rakete Ostapenko šodien Birmingemas WTA Premier sērijas turnīra otrajā kārtā ap plkst. 16.30 pēc Latvijas laika spēkosies ar Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu, kamēr valsts pirmais numurs Sevastova ap plkst. 19.30 Spānijā notiekošā Maljorkas WTA International sērijas turnīra otrās kārtas cīņā tiksies ar Alju Tomļanoviču no Austrālijas.

Ostapenko WTA rangā ieņem 37. vietu, bet viņas pretiniece Konta šobrīd ieņem 18. vietu, turklāt dzimtenē notiekošajā Birmingemas turnīrā viņai piešķirts septītais numurs.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmdien Birmingemas turnīra vienspēļu pirmajā kārtā 6-0, 6-2 pārspēja vien 18 gadus veco polieti Igu Švjateku (WTA 65.), kura pirms tam pārvarēja turnīra kvalifikāciju. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Tikmēr Konta pirmās kārtas spēlē ar 6-4, 6-2 apspēlēja Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, kura reitingā ir 20. pozīcijā.

Ostapenko ar Kontu iepriekš tikusies četras reizes, izcīnot tikai vienu uzvaru.

Pirmo reizi tenisistes tikās 2017. gadā Igaunijā notikušajā Federāciju kausā, kur uz cietā seguma divos setos pārāka bija Konta. Nākamā divcīņa notika tajā pašā gadā Īstbornas Premier turnīra trešajā kārtā, kur atkal uzvaru guva Lielbritānijas tenisiste, bet trešajā duelī uz māla seguma, Ostapenko 2018. gadā spēja izcīnīt pirmo uzvaru savstarpējos mačos. Pēdējā cīņa starp abām sportistēm notika pērn augustā Monreālas WTA Premier sacensībās, kad pirmajā kārtā savu trešo uzvaru savstarpējās spēlēs izcīnīja Konta.

Latviete šosezon izcīnījusi astoņas uzvaras un cietusi 15 zaudējumus, kamēr Konta WTA pamatturnīros kopumā aizvadījusi 33 mačus, tajos izcīnot 24 uzvaras. Lielbritānijas tenisiste pēdējos četros turnīros divreiz spēlējusi finālā, kā arī reizi aizkļuva līdz pusfinālam (Francijas atklātajā čempionātā), bet tas viss bijis uz māla seguma, tikmēr Ostapenko pēdējo reizi pusfinālā iekļuva pērnā gada Vimbldonas turnīrā. Kopumā Konta savas karjeras laikā spēlējusi trijos Grand Slam raudzes turnīru pusfinālos - vienīgais, kur vēl tas nav izdevies, ir ASV atklātais čempionāts.

Ostapenko Birmingemas turnīrā iepriekšējo reizi spēlēja 2016. gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Konta šajās sacensībās spēlēja arī pagājušajā gadā, bet izstājās jau pirmajā kārtā.

Kontas augstākā vieta WTA rangā bija 2017. gada jūlijā, kad viņa ieņēma pasaules ceturtās raketes godu, bet Ostapenko nākamajā gadā sasniedza savas karjeras rekordu, kas ir piektā pozīcija.

Karjeras laikā Konta virs galvas cēlusi trīs WTA trofejas, bet latvietei ir par vienu mazāk. Spilgtākā Ostapenko karjeras uzvara bija 2017. gada triumfs Francijas atklātajā čempionātā.

Tāpat Latvijas otrā rakete sasniegusi arī dubultspēļu sacensību otro kārtu. Ostapenko duetā ar Kazahstānas tenisisti Gaļinu Voskobojevu pirmajā kārtā ar 6-0, 6-7 (3:7), 10:8 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušās britu sportistes Sāru Betu Greju un Īdenu Silvu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Ostapenko saņēmusi 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Birmingemas turnīrā savulaik sešas dubultspēļu trofejas izcīnīja Larisa Neilande.

Tikmēr Maljorkā Latvijas pirmā rakete Sevastova, kura WTA rangā ieņem 12. vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru, otrās kārtas mačā šodien tiksies ar pasaules ranga 47.vietas īpašnieci Tomļanoviču.

Sevastova Maljorkas WTA turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, kura atrodama reitinga 123.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Tikmēr Tomļanoviča pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzveica Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko, kura rangā ir 53. pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi, turklāt tas notika pērn tieši Maljorkas turnīrā, kad spraigā trīs setu ceturtdaļfināla cīņā pārāka bija Sevastova.

Sevastova šajā sezonā uzvarējusi 17 no 30 cīņām, kamēr Tomļanovičai WTA pamatturnīros ir 19 uzvaras 34 spēlēs.

Karjeras laikā 26 gadus vecā Tomļanoviča pie WTA tituliem nav tikusi, bet četras reizes spēlējusi finālos, tostarp šogad Taizemē. Horvātijā dzimušās tenisistes karjeras rekords WTA rangā ir 39. vieta, ko viņa ieņēma šī gada aprīļa sākumā.

Sevastovai šis ir pirmais turnīrs pēc Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa apstājās ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet Tomļanoviča cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Latvijas tenisistei Maljorkas turnīrs ir ļoti veiksmīgs. 2017. gadā viņa kļuva par šo sacensību čempioni, bet 2016. gadā un pērn cieta zaudējumu finālos, piekāpdamās attiecīgi francūzietei Karolīnei Garsijai un vācietei Tatjanai Marijai. Sevastovai tādējādi šogad jāaizstāv 180 WTA ranga punkti.

Sevastova šajā turnīrā spēlēs arī dubultspēlēs, kur savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu nomainījusi pret Pudžu. Viņām pirmajā kārtā gaidāma tikšanās ar sacensību otro numuru Juhannu Lāšoni no Zviedrijas un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi