Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ostapenko un Sevastova ar uzvarām sāk turnīrus Melburnā

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien ar uzvarām sāka Melburnā notiekošos WTA 500 sērijas turnīrus, kas ir sagatavošanās sacensības Austrālijas atklātajam čempionātam.

Pasaules 45.rakete Ostapenko "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja itālieti Sāru Erani (WTA 131.).

Tikmēr Sevastova (WTA 54.) "Yarra Valley Classic WTA 500" turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica amerikāniet Medisonu Bringlu (WTA 83.).

Pārvarot pirmo kārtu, Latvijas tenisistes katra nopelnīja pa 30 WTA ranga punktiem.

Ostapenko savu pēdējo spēli aizvadīja oktobrī Ostravas "Premier" turnīrā, kura otrajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpās Tunisijas pārstāvei Onsai Žabērai. Arī Erani šosezon kortā vēl nebija devusies, bet pēdējo maču aizvadīja pērn decembrī, piedaloties Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-100 sacensībās.

Ostapenko šajā turnīrā izlikta ar 13.numuru, bet pirmais numurs piešķirts rumānietei Simonai Halepai.

Abas tenisistes iepriekš karjerā tikušās vienu reizi 2015.gada "US Open" otrajā kārtā, kad pārāka ar 0-6, 6-4, 6-3 bija Erani.

Karjeras laikā Ostapenko izcīnījusi trīs trofejas, bet Erani ieguvusi par sešām vairāk.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar Danku Koviniču no Melnkalnes (WTA 77.).

Tikmēr Sevastova kājas muskuļa traumas dēļ iepriekšējo sezonu noslēdza jau septembra vidū, tādējādi viņas vienīgā spēle šosezon Abū Dabī "WTA 500" turnīrā tika aizvadīta pēc nepilnu četru mēnešu pārtraukuma. Tā pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete ar 2-6, 7-5, 2-6 piekāpās Paulai Badosai no Spānijas (WTA 70.). Savukārt Bringla pēdējo spēli aizvadīja pērn novembrī, spēlējot W-100 turnīrā, kur nepārvarēja otro kārtu.

Abas tenisistes savā starpā tikušās vienreiz 2019.gadā, Indianvelsas turnīra 1/32 finālā uzvaru ar 6-3, 6-4 svinot Sevastovai.

Sevastova karjeras laikā uzvarējusi četros turnīros, bet Bringla pie tituliem vēl nav tikusi.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar turnīra 11.raketi Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas (WTA 39.), kas ir liepājnieces treniņu partnere Melburnā, vai japānieti Misaki Doi (WTA 84.).

Abi turnīri uz cietā seguma Melburnā notiks no 31.janvāra līdz 6.februārim.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi