Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko un Sevastova saglabā sev rekordaugstās pozīcijas pasaules rangā

Latvijas vadošās dāmu tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kuras aizvadītās nedēļas nogalē nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā, saglabājušas sev rekordaugstās vietas pirmdien publicētajā WTA vienspēļu pasaules rangā.

Ostapenko rangā atrodas augstajā piektajā vietā, kamēr Sevastova ieņem 15.pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas dāmu izlase nedēļas nogalē Hantimansijskā pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā ar 3-2 uzvarēja Krieviju. Ostapenko izcīnīja divas uzvaras, pieveicot Jekaterinu Makarovu un Anastasiju Pavļučenkovu, kamēr Sevastova pārspēja Makarovu, bet zaudēja Pavļučenkovai.

Federāciju kausā WTA pasaules ranga punkti netiek piešķirti.

Abas vadošās Latvijas tenisistes šonedēļ piedalīsies prestižajā Štutgartes WTA "Premier" turnīrā. Ostapenko tur ir izlikta ar ceturto numuru un dalību sāks no otrās kārtas, tiekoties ar kādu kvalifikācijas veiksminieci. Savukārt Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu, kura rangā ir 11.vietā.

Pirmo reizi ranga pieciniekā Ostapenko iekļuva pirms mēneša, un tas ir jauns valsts un sportistes rekords. Ostapenko šobrīd ir 5307 ranga punkti, kamēr planētas ceturtajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas ir par 323 punktiem vairāk.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga sesto vietu pakāpās janvāra vidū, bet pērn septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Savukārt Sevastova ranga 15.vietā atgriezās pirms divām nedēļām, atkārtojot savu ranga rekordu. Kāpumu Latvijas tenisiste piedzīvoja pēc Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfināla sasniegšanas. Viņa 15.vietā bija arī pērnā gada oktobrī un šī gada janvārī. Pirms diviem mēnešiem viņa pameta ranga pirmo divdesmitnieku, bet divas nedēļas vēlāk atgriezās, ierindojoties 20.pozīcijā.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi vienu vietu un ir 282.pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane sasniegusi jaunu personīgo rekordu, jo pakāpusies vienu vietu augstāk uz 785.pozīciju. Arī Marcinkēviča un Vismane bija iekļautas Latvijas izlasē dalībai Federāciju kausā, kur aizvadīja dubultspēli, tajā gan zaudējot.

Tikmēr Alise Čerņecka pakāpusies uz 1028.vietu, par četrām augstāk nekā pirms nedēļas, bet Irina Ļapustina atguvusi vienu vietu un ir 1066.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā pārmaiņu nav. Līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties pirms diviem mēnešiem. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet tagad ir otrā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Svitoļina, kurai uz papēžiem min Ostapenko. Sestā ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Savukārt devītā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 949 punktiem ir 13.vietā, kamēr Sevastova atrodas četras pozīcijas zemāk. Līdere ar 2760 punktiem ir Vozņacki. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 44.pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA "Premier" turnīrā.

Tikmēr Sevastova atrodas 128.pozīcijā, Marcinkēviča tikusi augstāk par vienu vietu un ieņem 176.pozīciju, bet Ļapustina ir 1232.pozīcijā, pakāpjoties četrus soļus augstāk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi