Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ostapenko un Sevastova zaudē pozīcijas WTA rangā

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova zaudējušas pa vienai vietai WTA rangā, Ostapenko šobrīd ierindojoties 13.vietā, kamēr Anastasija Sevastova nokritusi uz 20.vietu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Tikmēr Sevastova labāko divdesmitniekā atgriezās augustā. Vēl jūlijā viņa triumfēja Bukarestes WTA International turnīrā, izcīnot savu trešo WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā zaudēja Uhaņas WTA Premier turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā, piedzīvojot neveiksmi pret Austrāliju pārstāvošo Darju Gavrilovu, bet tāds pats liktenis piemeklēja arī Sevastovu, kura arī šī turnīra pirmajā mačā piedzīvoja neveiksmi, piekāpjoties Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā piedzīvojusi astoņu vietu kritumu un tagad ieņem 356.vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies par septiņām vietām uz 562.pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par divām vietām pakāpusies uz 997.pozīciju, bet Irina Ļapustina rangā vairs nav atrodama.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga pirmās trīs vietas palikušas tādas pašas. Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka un vāciete Angelika Kerbere.

Ceturto vietu ieņem čehiete Petra Kvitova, paceļoties par vienu vietu, bet piektā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai arī vienas pozīcijas kāpums. Tikmēr sestā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka, uzlabojot savu pozīciju par divām vietām, bet savu septīto pozīciju ir saglabājusi čehiete Karolīna Plīškova.

Astotajā vietā tagad ir Karolīna Garsija no Francijas, zaudējot četras vietas, bet devītā un desmitā bez izmaiņām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa un vāciete Jūlija Gērgesa. Ostapenko rangā apsteigusi Krievijas tenisiste Darja Kasatkina, kura ir 12.vietā, bet vienu vietu augstāk ir Kiki Bertensa no Nīderlandes.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Sevastova ar 2465 punktiem ir 18.vietā, kamēr Ostapenko ar 2299 punktiem ir divas pozīcijas zemāk. Tikmēr līdere ar 6911 punktu ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi