Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko uzveic Makarovu un panāk neizšķirtu Federāciju kausa duelī pret Krieviju

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Hantimansijskā divos setos uzvarēja Jekaterinu Makarovu, panākot izlīdzinājumu Latvijas un Krievijas izlašu duelī Federāciju kausā par vietu otrajā pasaules grupā. Ostapenko nebūt ne vieglā cīņā svinēja uzvaru ar rezultātu 7-5, 6-4, mačā līdz vienas komandas trim uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 1-1. Jau vēstīts, ka Latvija dueli sāka ar zaudējumu, jo Anastasija Sevastova pirmajā vienspēlē atspēlēja seta deficītu, tomēr visā cīņā ar rezultātu 3-6, 6-2, 4-6 zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai. Latvijas un Krievijas tenisistes cīnās par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

Svētdien notiks vēl divas vienspēles, kā arī viena dubultspēle. Šobrīd plānots, ka Ostapenko tiksies ar Pavļučenkovu, bet Sevastova mērosies spēkiem ar Makarovu, taču komandu kapteiņi var veikt izmaiņas.

Pasaules ranga piektā rakete Ostapenko cīņu sāka ļoti apņēmīgi, pirmajos trīs geimos zaudējot tikai četrās izspēlēs, panākot 3-0 savā labā. Tomēr pēc tam ranga 32.vietā esošā Makarova atguvās un piektajā geimā atspēlēja breiku, pēc tam panākot arī izlīdzinājumu 3-3. Sestais geims bija ļoti garš, jo tajā Ostapenko bija trīs breika iespējas, kuras palika neizmantotas.

Savukārt nākamajos piecos geimos labākas bija servētājas. Izšķirošais šajā setā bija 12. geims, kurā Latvijas tenisiste tika pie setbumbas, to pārliecinoši izmantojot.

Arī otrajā setā sākumā vadībā izvirzījās Ostapenko, panākot 2-0, taču tāpat kā iepriekš, Makarova uzreiz atspēlējās, izlīdzinot rezultātu. Turpinājumā līdz desmitajam geimam neviena tenisiste pie breika iespējām netika, taču tad Ostapenko sāncenses servē panāca 40:15 savā labā, izmantojot jau pirmo breikbumbu, kas ļāva uzvarēt šajā mačā un panākt neizšķirtu visā duelī.

Ostapenko ar Makarovu līdz šim bija spēkojusies vienu reizi, šī gada sākumā Sidnejas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas pārstāvei piedzīvojot neveiksmi ar 6-7 (3:7), 1-6, līdz ar to tagad izdevās revanšs.

Jau vēstīts, ka pirmajā duelī Sevastova pēc neveiksmīga pirmā seta, otrajā bija krietni pārāka, taču izšķirošajā spēles daļā nedaudz labāka bija Pavļučenkova, cīņai ilgstot teju divas stundas.

Abām tenisistēm šī bija sestā savstarpējā spēle un Sevastova cieta sesto zaudējumu, vien otro reizi spējot uzvarēt kādu no setiem.

Spēli pasaules ranga 15.vietā esošā Latvijas tenisiste sāka veiksmīgi, pirmajā geimā tiekot pie breikbumbas, kura arī tika izmantota. Diemžēl turpinājums nesekoja un nākamajos četros geimos labāka bija planētas 27.rakete Pavļučenkova, kura divas reizes guva punktu arī Sevastovas servē. Savukārt seta beigu daļā dominēja servētājas, nevienai no tenisistēm pie breika iespējām netiekot.

Tikmēr otrā seta ievadā jau dominēja Sevastova, kura panāca 3-0 savā labā, piedevām ceturtajā geimā viņa bija tuvu tam, lai otro reizi setā tiktu pie punkta pretinieces servē. Tiesa, divas breikbumbas šoreiz palika neizmantotas. Tas gan netraucēja petinieci nobreikot sestajā geimā, panākot jau graujošo 5-1. Izservēt setu Sevastovai gan neizdevās, tomēr astotajā geimā viņa panāca 40:15 savā labā un ar pirmo setbumbu panāca izlīdzinājumu mačā.

Savukārt izšķirošais sets sākās līdzvērtīgā cīņā, pirmajos četros geimos tenisistēm pie breika iespējām netiekot. Mača liktenis izšķīrās piektajā geimā, kurā Pavļučenkova pretinieces servē atstāja Sevastovu "sausā", pēc tam panākot arī 4-2. Atlikušajos geimos Sevastovai izglābties neizdevās, jo Krievijas tenisiste savos divos serves geimos zaudēja tikai vienā izspēlē, izvirzot Krieviju vadībā šajā duelī.

Svētdien no plkst.11 paredzētas vēl divas vienspēles un arī dubultspēle.

Komanda, kas pirmā uzvarēs trīs mačos, nākamgad iekļūs starp Federāciju kausa 16 spēcīgākajām izlasēm.

Latvijas izlases sastāvā šim duelim vēl pieteiktas Diāna Marcinkēviča (pasaules ranga 281.vieta) un Daniela Vismane (786.). Tikmēr Krievijai sastāvā ir arī Jeļena Vesņina (43.) un Natālija Vihļanceva (82.).

Svētdienas dubultspēlei pagaidām pieteiktas Marcinkēviča/Vismane un Makarova/Vesņina, kuras dubultspēļu rangā ir augstajā otrajā vietā.

Krievijas valstsvienībai šajā duelī nepalīdz valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura rangā atrodas 14.vietā, kā arī pieredzējušās Svetlana Kuzņecova, kura rangā ir 28.pozīcijā, un slavenā Marija Šarpova, kura rangā atrodama 42.vietā.

Latvijas izlases kapteinis šajā turnīrā ir Andis Juška, kamēr Krievijai tas ir karjeras laikā trīs ATP titulus izcīnījušais Igors Andrejevs.

Latvijas vadošās tenisistes pēdējā mēneša laikā uzņēmušas lielisku formu, jo Ostapenko marta beigās aizkļuva līdz Maiami WTA "Premier" turnīra finālam, kamēr Sevastova aprīļa ievadā spēlēja Čārlstonas WTA "Premier" sacensību pusfinālā.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules divdesmitnieka spēlētājas Ostapenko un Sevastova, februāra sākumā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildus loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā. Loterijā veiksme bija Krievijas pusē, kas līdz ar to rīko šo dueli.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas, visticamāk, atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi