Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova atspēlē seta deficītu, tomēr piekāpjas Pavļučenkovai Federāciju kausa pirmajā mačā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Hantimansijskā cieta zaudējumu pret Anastasiju Pavļučenkovu Federāciju kausa dueļa pirmajā vienspēļu mačā pret Krieviju. Latvijas tenisiste šajā mačā atspēlēja seta deficītu, tomēr visā cīņā zaudēja ar rezultātu 3-6, 6-2, 4-6, Latvijai mačā nokļūstot iedzinējos ar 0-1. Vēl sestdien dienas otrajā vienspēlē Latvijas dāmu tenisa līdere Aļona Ostapenko sacentīsies ar Jekaterinu Makarovu. Latvijas un Krievijas tenisistes cīnās par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

Sevastova pēc neveiksmīga pirmā seta, otrajā bija krietni pārāka, taču izšķirošajā spēles daļā nedaudz labāka bija mājiniece, cīņai ilgstot teju divas stundas.

Abām tenisistēm šī bija sestā savstarpējā spēle un Sevastova cieta sesto zaudējumu, vien otro reizi spējot uzvarēt kādu no setiem.

Spēli pasaules ranga 15. vietā esošā Latvijas tenisiste sāka veiksmīgi, pirmajā geimā tiekot pie breikbumbas, kura arī tika izmantota. Diemžēl turpinājums nesekoja un nākamajos četros geimos labāka bija planētas 27. rakete Pavļučenkova, kura divas reizes guva punktu arī Sevastovas servē. Savukārt seta beigu daļā dominēja servētājas, nevienai no tenisistēm pie breika iespējām netiekot.

Tikmēr otrā seta ievadā jau dominēja Sevastova, kura panāca 3-0 savā labā, piedevām ceturtajā geimā viņa bija tuvu tam, lai otro reizi setā tiktu pie punkta pretinieces servē. Tiesa, divas breikbumbas šoreiz palika neizmantotas. Tas gan netraucēja petinieci nobreikot sestajā geimā, panākot jau graujošo 5-1. Izservēt setu Sevastovai gan neizdevās, tomēr astotajā geimā viņa panāca 40:15 savā labā un ar pirmo setbumbu panāca izlīdzinājumu mačā.

Savukārt izšķirošais sets sākās līdzvērtīgā cīņā, pirmajos četros geimos tenisistēm pie breika iespējām netiekot. Mača liktenis izšķīrās piektajā geimā, kurā Pavļučenkova pretinieces servē atstāja Sevastovu "sausā", pēc tam panākot arī 4-2. Atlikušajos geimos Sevastovai izglābties neizdevās, jo Krievijas tenisiste savos divos serves geimos zaudēja tikai vienā izspēlē, izvirzot Krieviju vadībā šajā duelī.

Izlīdzinājumu varēs panākt Ostapenko, kura tiksies ar Makarovu. Duelim līdzi varēs sekot Best4Sport TV kanāla tiešraidē.

Planētas piektā rakete Ostapenko ar ranga 32. vietas īpašnieci Makarovu spēkojusies vienu reizi, šī gada sākumā Sidnejas WTA Premier sērijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas pārstāvei piedzīvojot neveiksmi ar 6-7 (3:7), 1-6.

Savukārt svētdien no plkst.11 paredzētas vēl divas vienspēlēs un arī dubultspēle. Tiesa, ja kāda komanda būs nodrošinājusi rezultātu 3-0, otrā vienspēlē netiks aizvadīta, tenisistēm uzreiz spēkojoties dubultspēlē.

Komanda, kas pirmā uzvarēs trīs mačos, nākamgad iekļūs starp Federāciju kausa 16 spēcīgākajām izlasēm.

Latvijas izlases sastāvā šim duelim vēl pieteiktas Diāna Marcinkēviča (pasaules ranga 281.vieta) un Daniela Vismane (786.). Tikmēr Krievijai sastāvā ir arī Jeļena Vesņina (43.) un Natālija Vihļanceva (82.).

Svētdienas dubultspēlei pagaidām pieteiktas Marcinkēviča/Vismane un Makarova/Vesņina, kuras dubultspēļu rangā ir augstajā otrajā vietā.

Krievijas valstsvienībai šajā duelī nepalīdz valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura rangā atrodas 14. vietā, kā arī pieredzējušās Svetlana Kuzņecova, kura rangā ir 28. pozīcijā, un slavenā Marija Šarpova, kura rangā atrodama 42. vietā.

Latvijas izlases kapteinis šajā turnīrā ir Andis Juška, kamēr Krievijai tas ir karjeras laikā trīs ATP titulus izcīnījušais Igors Andrejevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi