Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova aizvadīs French Open astotdaļfināla maču

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien aizvada sezonas otrā Grand Slam turnīra - Francijas atklātā čempionāta - ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla maču, tiekoties ar talantīgo Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Abas spēlētājas uz turnīra otrā nozīmīgākā korta, kas nosaukts Sjūzijas Lenglēnas vārdā, aizvadīs pirmo maču, tam sākoties plkst.12 pēc Latvijas laika.

Sevastova ir pasaules 12.rakete un ar šādu numuru izlikta arī turnīrā, kamēr Vondrušova ir planētas 38.numurs.

Tenisistes savā starpā līdz šim nav spēkojušās.

Šī pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar pasaules 31.raketi Petru Martiču no Horvātijas vai igaunieti Kaiju Kanepi, kura ir pasaules 88.numurs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Francijas atklātā čempionātā pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura ir pasaules 107.raketi, bet pēc tam ar 6-2, 6-4 pieveica Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu (WTA 100.). Savukārt trešajā kārtā Latvijas tenisiste vairāk nekā trīs stundu ilgā drāmā ar 6-7 (3:7), 6-4, 11-9 pārspēja ar 20.numuru izlikto Elisu Mertensu no Beļģijas, kura šādu pašu vietu ieņem arī WTA rangā.

Sevastova Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā, bet iekļūšana tajā viņai ļāvusi nopelnīt 240 WTA ranga punktus.

Tikmēr Vondrušova šajā turnīrā vēl nav zaudējusi nevienā setā. Pirmajā kārtā viņa ar 6-4, 6-3 apspēlēja ķīnieti Jafaņu Vanu (WTA 56.), pēc tam ar 6-4, 6-0 sagrāva krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 81.), bet trešajā kārtā ar 6-4, 6-4 pieveica spānieti Karlu Svaresu Navarro (WTA 29.).

Vien 19 gadus vecā Vondrušova arī Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Latvijas pirmā rakete šosezon 26 spēlēs izcīnījusi 14 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr Vondrušova pirms diviem gadiem vien 17 gadu vecumā ielauzās pasaules ranga pirmajā simtniekā, tobrīd tajā esot gados jaunākā spēlētāja. Pagaidām viņa karjeras laikā guvusi vienu WTA titulu, kas tika izcīnīts 2017.gadā Šveicē notikušajās Bīles WTA International sērijas sacensībās. Kopš tā laika viņa spēlējusi divos finālos - abos šogad Budapeštā un Stambulā, taču pie vēl kādas trofejas nav izdevies tikt. Viņas karjeras rekords WTA rangā ir šobrīd ieņemtā 38.vieta.

Šosezon Vondrušova spēlējusi veiksmīgi, jo kopumā 29 mačos pamanījusies gūt 23 uzvaras. Bez fināliem Budapeštā un Stambulā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam arī prestižajos Premier turnīros Indianvelsā, Maiami un Romā.

Sevastova ceturtdien dubultspēlēs pārī ar ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, kamēr astotdaļfinālu sasniegusi cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenko. Nākamajā mačā viņas tiksies ar sacensību trešo numuru, taivānieti Suveju Sje un Barboru Strīcovu no Čehijas. Šī cīņa notiks jau šodien plkst.12.

Jau ziņots, ka vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, bet sieviešu turnīrā tāds pats liktenis piemeklēja Ostapenko.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi