Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastova: Ar katru dubultspēli saprotamies arvien labāk

Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko dubultspēlēs ar katru maču saprotas arvien labāk, sarunā ar žurnālistiem pauda Sevastova.

Jau ziņots, ka Sevastova ceturtdien Tallinā Igaunijas - Latvijas tenisa izlašu turnīra "Merks Cup" vienspēlē ar 6-7 (1:7), 6-2, 5:10 zaudēja Kaijai Kanepi.

"Spēlēju labāk nekā vakar, to tiešām varēja redzēt, taču taibreikos nospēlēju slikti," savu sniegumu vienspēlē komentēja Sevastova.

Vēlāk dubultspēlē viņa duetā ar Ostapenko ar  6-4, 5-7, 7:10 atzina Kanepi un Anetes Kontaveitas dueta pārākumu.

"Dubultspēlē diezgan daudz kas gāja no rokas, tajā skaitā sitieni no gaisa, tāpat nebija daudz kļūdu. Mums nedaudz nepaveicās. Ja supertaibreikā servētu Kontaveita, varbūt būtu bijušas labākas iespējas. Varējām uzvarēt arī ar 6-2, 7-5 - mums bija izdevības. Taču, kurš veiksmīgāk iesāk supertaibreiku, tam ir labākas izredzes uz uzvaru," secināja Sevastova. "Gribējām un varējām, taču Kanepi divreiz labi uzservēja. Bija grūti, jo viņām arī nav ko zaudēt."

Liepājniece atzina, ka pēdējā laikā viņai padodas dubultspēles, lai gan WTA tūrē viņa ne vienmēr piedalās pāru mačos.

"Šodien gāja pat labāk nekā vienspēlē. Ļoti labi pieņēmu serves un pati servēju. Nebija uztraukuma un daudz kļūdu," teica Sevastova.

Sevastova un Ostapenko WTA turnīru dubultspēļu sacensībās katra piedalās ar savu pārinieci.

"Mēs īsti neesam trenējušās dubultspēlē, vienkārši ejam kortā un spēlējam. Abas zinām, uz ko katra ir spējīga. Šodien bija diezgan labi, turklāt bija arī iespējas uzvarēt. Ar katru spēli saprotamies arvien labāk. Domāju, ka šodien spēlējām labāk nekā Federāciju kausā Sietlā. Daudz kas ir atkarīgs no pretiniecēm - ja pretī stājās saspēlējies duets, ir grūti. Kontaveita un Kanepi arī kopā nespēlē," skaidroja Sevastova.

Tenisiste neslēpa, ka pēc pirmās spēles sāpējusi mugura, taču tā esot bijusi normāla ķermeņa reakcija. "Spēlējot trīs mačus divās dienās, ķermenis to jūt. Turklāt laukums ir citādāks un nav patīkams ķermenim," teica Sevastova.

Izlašu cīņu Tallinā klātienē apmeklē aptuveni 1000 skatītāju, tajā skaitā tenisa līdzjutēji no Latvijas.

"Būtu labi, ja ka katru gadu varētu sarīkot šādu izlašu cīņu. Patīkami, ka cilvēki nāk skatīties, un mēs varam parādīt savu labāko spēli. Šajās pāris dienās parādījām, ko varam. Jā, ok, mēs zaudējām, bet spēles bija ļoti līdzīgas. Labi, ka ir paraugturnīrs, kurā nedod punktus. Ja dotu punktus, varbūt būtu citādāk," stāstīja Sevastova.

WTA sezonas turpinājumā daudzi no turnīriem varētu norisināties pie tukšām tribīnēm.

"Man patīk spēlēt ar skatītājiem un dzirdēt tribīnēs "Latvija, Latvija!" vai kaut ko citu. Tas ir sports un emocijas, ko visi grib redzēt. Spēlēt "US Open" Artūra Eša stadionā pie tukšām tribīnēm - tas ir tikai kā treniņš. Es ceru, ka turnīri būs ar skatītājiem," pauda Sevastova.

Turnīrā kopā paredzētas 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle. Trešdien aizvadītas piecas spēles, bet ceturtdien būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaija Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi