Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 Grand Slam vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsai, kura izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19.pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

ASV tenisiste spēles turpinājumā demonstrēja savu klasi, uzvarot vēl nākamos trīs geimus pēc kārtas un divreiz nobreikojot Sevastovu. Latvija sportiste gan vienu geimu atspēlēja, panākot 3-5, tomēr Viljamsa uzvarēja devītajā geimā, gūstot panākumu arī setā.

Otrajā setā Viljamsa neatstāja savai pretiniecei nekādas izredzes, ātri sagraujot Sevastovu ar 6-0. Līdz ar to Sevastova nespēja noturēt spēles ievadā uzņemto tempu un zaudēja savā karjeras pirmajā Grand Slam pusfinālā.

 

Mačs risinājās centrālajā kortā, kas nodēvēts par godu leģendārajam amerikāņu tenisistam Artūram Ešam.

Sevastovai šis bija pirmais Grand Slam pusfināls karjerā. Par iekļūšanu vienspēļu turnīra pusfinālā viņa nopelnījusi 925 000 ASV dolāru, bet par dubultspēļu ceturtdaļfināla sasniegšanu viņai pienākas puse no 85 275 ASV dolāru prēmijas. Tādējādi liepājniece turnīrā Ņujorkā nopelnījusi 967 638 ASV dolāru (832 328 eiro).

Sevastovai un Viljamsai šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 39 Grand Slam titulus - 23 vienspēlēs, 14 dubultspēlēs un divus jauktajās dubultspēlēs. Vienspēlēs viņai ir 72 WTA trofejas. Pašlaik 36 gadus vecā Viljamsa WTA ranga līderes godā atradusies 319 nedēļas, no tām 186 bijušas pēc kārtas, kar ir atkārtots Štefijas Grāfas rekords.

Savu līdz šim pēdējo Grand Slam titulu viņa izcīnīja 2017.gada ziemā Austrālijā, bet pēc tam amerikāniete WTA tūrē ieturēja pauzi un pirms gada kļuva par māmiņu. Kortā viņa atgriezās decembrī, kad aizvadīja paraugmaču ar Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, bet WTA līmenī viņai pirmais duelis bija marta sākumā. Francijas atklātajā čempionātā Viljamsa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, no kura atsauca dalību, bet Vimbldonā sasniedza finālu, kurā piekāpās vācietei Angelikai Kerberei. Pārējos četros šosezon aizvadītajos WTA turnīros viņa labāko rezultātu sasniedza Indianvelsā, kur savās atgriešanās sacensībās aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Savukārt 28 gadus vecā Sevastova izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem viens gūts šogad Bukarestē. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja titulu.

Līdz šim tieši ASV atklātais čempionāts bijis Sevastovai veiksmīgākais, jo viņa iepriekšējos divos gados tika līdz tā ceturtdaļfinālam, bet tagad liepājniece ir spērusi vēl soli tālāk.

Šosezon Latvijas tenisiste izcīnījusi 35 uzvaras un cietusi 17 zaudējumus, kamēr Viljamsai ir 18 uzvaras un pieci zaudējumi.

Šī gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41.pozīciju, bet otrajā ar 6-3, 6-1 pārspēja talantīgo mājinieci Klēru Liu, kura ir planētas 158.rakete, bet šajā turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Trešajā kārtā Sevastova ar 4-6, 6-1, 6-2 pārspēja Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu, kura rangā ir 45.vietā, bet astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 uzveica pasaules rangā septītajā vietā esošo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja pērnā gada šī turnīra uzvarētāju Sloeinu Stīvensu, kura ir planētas trešā rakete.

Tikmēr Viljamsa pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 apspēlēja polieti Magdu Lineti, kura reitingā ir 68.pozīcijā, bet nākamajā mačā tika gūta virsroka 6-2, 6-2 pār ranga 101.numuru Karīnu Vitheftu no Vācijas. Trešajā kārtā Serēnai Viljamsai pretī stājās vecākā māsa Venusa, ranga 17.pozīcijā esošo radinieci uzveicot ar 6-1, 6-2. Turpinājumā Viljamsa ar 6-0, 4-6, 6-3 apspēlēja Igaunijas otro raketi Kaiju Kanepi, kura WTA rangā ir 44.vietā, bet ceturtdaļfinālā amerikāniete ar 6-4, 6-3 uzveica planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Ja Sevastova būtu uzvarējusi turnīrā, Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļūtu ranga pirmajā desmitniekā.

Finālā Viljamsa tiksies ar pērnā gada finālisti Medisonu Kīzu, kura WTA rangā ir 14.vietā vai japānieti Naomi Osaku, kura atrodama reitinga 19.pozīcijā.

Kā vēstīts, Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šajā turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Abas Latvijas tenisistes piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, kurās Sevastova aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet Ostapenko apstājās pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais Grand Slam turnīrs, tam noslēdzoties svētdien.

Top komentāri

Vienalga ļoti labs rezultāts
V
Nonākt līdz pusfinālam - tas ir ļoti liels sasniegums
Ass
A
Ka tik tā Viljamsa nesēž uz dakterīša izrakstītajiem medikamentiem!
No ASV
N
you can’t beat that!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi